Foto: Nedim Grabovica/Simposar 2018
NOGOMETNI SIMPOZIJ

ZLATKO DALIĆ I DAVOR ŠUKER U SARAJEVU Na premijeru filma 'Švabo iz Sarajeva' stiže nogometna elita iz cijele regije

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. studeni 2018. 20:51

U petak i subotu u organizaciji poznatog BH-novinara Sabahudina Topalbećirevića bit će održan 7. međunarodni sportski simpozij Simposar 2018.

U Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu danas će na otvorenju simpozija biti prikazan film “Švabo iz Sarajeva” o Ivici Osimu, dok će u subotu od 12 do 14 sati gosti predavanja u hotelu “Evropa” biti izbornik i predsjednik NS BiH, Robert Prosinečki i Elvedin Begić, a nakon njih i izbornik te predsjednik HNS-a, Zlatko Dalić i Davor Šuker.

Foto: Nedim Grabovica/Simposar 2018

"Simpozije smo u nekoliko navrata otvarali dokumentarnim filmovima koje sam imao priliku da radim. Ove godine Simposar ćemo otvoriti filmom 'Švabo u Sarajevu'. Od svih prenosa, intervjua, dokumentarnih filmova, ovaj mi je najdraži. Uzeli smo najveću salu u Sarajevu, salu koja prima 1.000 ljudi i ja se opet bojim da će biti premala za film o Ivici Osimu. Ja nisam doživio da neko ima takav status kao Ivica Osim u Grazu. Počela je prodaja karata za jednu europsku utakmicu, redovi su bili stotinu metara. Jedan od navijača kada je čuo o kome se snima film, otišao je kući i uzeo majicu s Osimovim likom. Rekli su nam i da gradske vlasti Graza dodijele ime najvećoj ulici u ovom gradu - Ivici Osimu", rekao je Topalbečirević na konferenciji za medije.

"Moram kao u školi, ja nisam naučio, nemam ovih tužibaba po džepovima. Baho me uhvatio kao što je i svakoga - na brzinu. A nije brz ovako, ali se kotrlja. Priča mi je izgledala lijepa, mada ja kao čovjek koji je odrastao u Sarajevu i rođen i igrao u Sarajevu - sve manje osjećam Sarajlijom, ali to je već politika. To se odražava i na moju familiju i konkretno na Amara, a teško je biti teret za familiju, posebno za svog sina. Zahvaljujem se što ste došli", istaknuo je između ostalog Ivica Osim.

Linker
05. svibanj 2024 06:52