RONALD GORSIC Cropix
ITALIA SOCCER CAMP 2023

Zlatko Dalić najavio veliki projekt: ‘Djeca će možda ostvariti san, Hrvatska je primjer da je to moguće‘

Kamp će se održati od 3. do 7. dana srpnja u Zagrebu, namijenjen je za djecu u dobi od 8 do 14 godina
Piše: HINAObjavljeno: 01. lipanj 2023. 16:53

U zagrebačkom hotelu Westin održana je prezentacija "Italia Soccer Campa 2023." koji će se od 3. do 7. srpnja održati u Zagrebu.

- Nogomet je važan sport, on vas školuje da razmišljate zajednički, da ne budete individualist. Nogomet je "slika života", zato učinimo sve kako bi pomogli djeci da rastu - naglasio je legendarni talijanski nogometni stručnjak Arrigo Sacchi koji je promotor ovoga projekta.

Predstavljanju kampa prisustvovao je i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

- Nogomet može samo odgojiti prave ljude. Poželio bi svima u kampu uspjeh i sreću. Djeca u kampu će imati lijepo iskustvo i lijepu priliku, možda netko od njih i ostvari svoj san. Hrvatska reprezentacija je primjer da se san može i ostvariti - poručio je Dalić.

image
RONALD GORSIC Cropix

image
RONALD GORSIC Cropix

Ovo sportsko događanje namijenjeno je djeci u dobi od 8 do 14 godina, a Privredna banka Zagreb kao članica Intesa Sanpaolo Grupe glavni je partner ovog projekta koji također podržava i Generali osiguranje.

U kampu će besplatno sudjelovati oko 100 djece među kojima su i djeca iz Dječjeg doma Zagreb, te djeca korisnika programa Centra za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno" lokalnog partnera humanitarne inicijative The Human Safety Net, čiji je osnivač Generali.

- Aktivno podržavamo projekte za mlade i djecu, bolnice, obrazovanje, sport i općenito inicijative koje mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života zajednice u kojoj sudjelujemo - rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

image

Dinko Lucic, predsjednik Uprave Banke i Jasna Ćurković Kelava.

GORAN MEHKEK Cropix
image

Dinko Lucic, predsjednik Uprave Banke i Jasna Ćurković Kelava.

GORAN MEHKEK Cropix
image

Dinko Lučić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb

RONALD GORSIC Cropix

Naglasio je kako je PBZ u sklopu programa društvene odgovornosti u zadnjih 15 godina donirala i sponzorirala u iznosu većem od 22 milijuna eura, dodavši kako je socijalna odgovornost dio grupne politike.

- Oko 40 posto tog iznosa odnosi se na razne donacije i sponzorstva koja su u djelokrugu sporta - dodao je.

Predsjednik Uprave Generali osiguranja Mario Carini je istaknuo kako će u kampu sudjelovati i dio djece koje sudjeluju u programima i aktivnostima Centra za podršku roditeljstvu "Ratimo zajedno".

- Uvjeren sam u uspjeh ove incijative koja je konkretan primjer naše predanosti lokalnim zajednicama - naglasio je Carini.

Ravnateljica Jasna Ćurković Keleva je istaknula kako je Dječji dom Zagreb ustanova socijalne skrbi koja je najveći dječji dom u RH i koji skrbi o 200-tinjak djece koja su na smještaju, te pruža socijalne usluge djeci i njihovim obiteljima za 450 korisnika.

image

Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb

RONALD GORSIC Cropix

- Nastojimo da boravak djece u instituciji bude što kraći, da život nastave u udomiteljskim ili posvojiteljskim obiteljima, što je prirodnije okruženje nego u instituciji - kazala je. Dodala je da domska djeca ne mogu dočekati početak kampa.

- Djeca u kampu sudjeluju od samih početaka i svi jedva čekaju kada kreće "vježbanje nogometa". Ovakve stvari uljepšavaju njihov život - poručila je Ćurković Kelava.

Prezentaciji Kampa prisustvovao je i veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ/E Pierfrancesco Sacco, kao i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta RH Josip Pavić, te mnogi drugi uzvanici i gosti.

Linker
06. travanj 2024 08:46