Emre Belozoglu

 EMIN SANSAR Anadolu Via Afp
REPOVI SKANDALA

Zločesti dečko turskog nogometa se ispričao? ‘Nekoliko puta sam mu ponovio da mi je žao‘

‘Možda sudac Meler moju ispriku nije uvažio, ali neistina je da je ona izostala‘, kaže Emre Belozoglu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 20. prosinac 2023. 16:24

"Udarac, kojim je nokautirano dostojanstvo turskog nogometa", i nadalje intrigira tamošnje medije i sportsku javnost. Najnoviji detalji mučne nogometne priče sugeriraju da u epizodi s utakmice Ankaragucua i Rizespora nitko nije posve "čist"...

Sekvence u kojima predsjednik domaćeg kluba Faruk Koc šakama udara suca utakmice obišle su svijet. U obraćanju javnosti, s velikim podljevom ispod lijevog oka, sudac Halil Umut Meler je konstatirao kako nikada neće dati oprost čelniku Ankaragucua zbog nasilničkog čina, ali je istovremeno i teško optužio trenera domaće momčadi, Emrea Belozoglua, svojevremeno veliku zvijezdu turskog nogometa.

- On je bio okidač za sve što se dogodilo. Vidio sam njegove ruke u toj gužvi. Trener gostujuće momčadi ga je odmaknuo. Emre je konstantno provocirao. Na koncu se nije uopće ispričao, a učinio je to i čovjek koji me udario - kazao je Meler.

Međutim, u svijetu gdje nitko i ništa ne može izbjeći oku "velikog brata" pojavila se snimka događanja poslije utakmice, u kojoj se eksplicitno vidi da je Belozoglu prišao sucu i ispričao mu se...

- Došao sam do njega i nekoliko mu puta ponovio kako mi je žao. Ispričao sam se u svoje i ime cijele momčadi Ankaragucua. Možda on moju ispriku nije uvažio, ali potpuna je neistina da je ona izostala - konstatirao je Belozoglu.

Inače, "sporni" sudac i trener Ankaragucua imaju povijest odnosa još iz razdoblja dok je Belezoglu igrao nogomet. Tada je Emre u medijima prozvao Melera da ga nije zaštitio sudačkim autoritetom već mu se smijao dok je ovaj, u bolovima, ležao na travnjaku. U medijskoj replici Meler je Belozoglua nazvao lažljivcem i provokatorom.

- Nakon tog incidenta još mi je sudio 14 utakmica. Znam da sam imao status "zločestog dečka turskog nogometa", ali nikada nisam došao na utakmicu da napravim nekakav problem. Laži koje se trenutačno iznose neće pomoći turskom nogometu. Situacija u kojoj nagađanja imaju prednost pred istinom postaju zamorna. Turski se savez treba odreći svog populističkog pristupa i prestati glumiti žrtvu. Možete prstom uperiti u mene i tako usrećiti neke ljude, ali nećete biti na putu istine - zaključio je Belozoglu.

Linker
19. listopad 2024 07:27