Arhiva
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
UVERTIRA DERBIJU

Zna se kada pada presuda Mamiću i ostalima u suđenju za izvlačenje novca, tužiteljstvo traži više kazne

Optuženici nisu nazočili sjednici, a Zdravku Mamiću nije dopušteno uključivanje videolinkom iz BiH
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. siječanj 2021. 17:32

Na dan derbija, u srijedu prijepodne, održana je na Vrhovnom sudu javna sjednica u postupku protiv Zdravka i Zorana Mamića i ostalih (Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar) zbog optužbe i nepravomoćnih presuda da su iz Dinama izvukli 115 milijuna kuna te porezne utaje. Zdravko Mamić, koji se otprije izricanja nepravomoćne presude nalazi u BiH, osuđen je tada na šet i pol godina zatvora, dok je njegov brat Zoran, aktualni Dinamov trener i sportski direktor "dobio" četiri godine i 11 mjeseci.

Tužiteljstvo je na Vrhovnom sudu tražilo još veće kazne za optuženike, dok obrana traži poništenje presude, navodeći da je napravljena bitna povreda kod oduzimanja imovine i od članova Mamićeve obitelji bez da se radi o proširenome oduzimanju imovinske koristi.

Također, obrana je u žalbi navela da su tužitelji bili nezakoniti, odnosno, da Uskokovi tužitelji nemaju dovoljno staža da bi mogli zastupati ovu optužnicu te da je sud nezakonito naknadno ispravljao presudu. Optuženici nisu nazočili sjednici, a Zdravku Mamiću nije dopušteno uključivanje videolinkom iz BiH.

Vrhovni sud saslušao je obje strane, tužiteljstvo i obranu, i sad treba odlučiti od presudi. I onda će naknadno dostaviti odluku osječkom Županijskom sudu.

- Tu nema čak ni instruktivnog roka, a kamo li tvrdog. To je u pravilu oko četiri, pet tjedana, dakle, oko mjesec dana - rekao je za N1 Veljko Miljević, jedan od Mamićevih odvjetnika, na pitanje kad bi se mogla očekivati presuda Vrhovnog suda.

Linker
18. travanj 2024 08:58