Dainis Kazakevičs

 ANTE CIZMIC Cropix
SMJENA NA KLUPI

Znao je što mu se sprema, a presudili mu Vatreni? Izbornik napustio momčad godinu dana prije isteka ugovora

Posljednju službenu utakmicu pamti protiv Hrvatske, a zatim je pao i u prijateljskom ogledu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. prosinac 2023. 22:05

Dainis Kazakevičs više nije izbornik Latvije. Tamošnji nogometni savez sporazumno je raskinuo ugovor s izbornikom godinu dana prije kraja mandata nakon što je kvalifikacije za Europsko prvenstvo Latvija završila kao posljednja momčad skupine s osvojena samo tri boda.

Da je otkaz izborniku koji je već dulje vrijeme na udaru javnosti neminovan nagovijestio je predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Vadims Lashenko samo dan ranije.

- Svaki izbornik treba znati da će jednog dana doći trenutak kada će morati napustiti reprezentaciju. Ništa ne traje vječno, shvaćaju to i igrači. To je sport. Izbornik je poput maratonca koji dugoročno strateški gleda na problem. No, smatram da je pozicija trenera sprinterska da treba vrlo brzo pokazati rezultat. Po mom mišljenju, Dainis je vrlo logična osoba i on to jako dobro razumije - rekao je Lashenko.

image

Dainis Kazakevičs

ANTE CIZMIC Cropix

Kazakevičs je, doduše, odavno znao što mu se sprema. Kvalifikacije su još uvijek trajale kada se naveliko počelo razglabati o njegovoj smjeni.

- Može li bilo tko sa sigurnošću reći da će se sutra ujutro probuditi i da neće biti mrtav? Takve sigurnosti ne može biti - kazao je prije mjesec dana.

Kazakevičs je, inače, preuzeo vođenje reprezentacije početkom 2020. Vodio je nacionalnu momčad u kvalifikacijama za Svjetsko i Europsko prvenstvo te u Ligi nacija. Pod njegovim vodstvom reprezentacija je zabilježila 11 pobjeda, 12 puta remizirala i doživjela 18 poraza u 41 utakmici.

Posljednju službenu utakmicu izgubio je od Hrvatske (0:2), a tri dana kasnije doživio je poraz i od Poljaka u prijateljskom ogledu s identičnim rezultatom.

Linker
28. travanj 2024 09:46