GORAN MEHKEK/CROPIX
SADA JE I SLUŽBENO

Zoran Mamić neće na izborničku klupu, iz Emirata vraćaju izbornika kojeg su ‘nogirali‘ prije godinu dana

Trener Dinama i dalje može biti fokusiran samo na zadatke u HNL-u i Europi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. prosinac 2020. 09:43

Zoran Mamić neće preuzeti nacionalnu reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pisalo se o tome podosta proteklih dana, govorilo se i u naznakama da je "stvar rješena". No, nije tako. Iz tamošnjeg nogometnog saveza jutros su po našem vremenu objavili da se na mjesto izbornika vraća nizozemski strateg Bert van Marwijk.

Ne čitate vijest iz ožujka prošle godine, kada je bivši izbornik Nizozemske, Saudijske Arabije i Australije po prvi puta došao na klupu UAE. Zadržao se tamo do lanjskog prosinca, kada su mu inače poslovično strogi Arapi uručili otkaz nakon što je izgubio dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za SP 2022, i to od Tajlanda i Vijetnama. To bi se još možda i pregrmilo, ali van Marwijk nije prošao grupu ni na mini-turniru u prosincu, tj. na 24. Kupu Arapskog zaljeva... A poslodavci tamo gledaju baš na sve.

U tijeku cijele 2020. godine igrale su se samo prijateljske utakmice, s obzirom na to da je zbog pandemije pomaknut nastavak kvalifikacijskog ciklusa za Katar, i to do sljedećeg FIFA-inog datuma u ožujku 2021. No, godinu dana nakon što su ga "nogirali", iz UAE-a su odlučili vratiti 68-godišnjeg Nizozemca ne bi li s njime pokušali izboriti Mundijal.

Da se Zoran Mamić ipak neče naći na izborničkoj klupi postalo je jasno još prije par dana, kada su iz Maksimira počele stizati informacije o tome kako je trener Dinama fokusiran samo na Modre. No, to je sada dobilo i službeni epilog.

Linker
25. travanj 2024 12:06