Duel Marijana Ćavara i Amera Hiroša

 DAMIR HAJDARBAšIć
RAZINA IZNAD

Zrinjski dominantnom pobjedom u derbiju pokazao da posjeduje brzinu više koju većina lige nema

Bila je ovo peta pobjeda Zrinjskog u šest posljednjih međusobnih ogleda
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 22. rujan 2024. 13:22

FK Željezničar 0:2 HŠK Zrinjski

SARAJEVO - Stadion "Grbavica". Gledatelja: 13.000. Sudac: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Pomoćnici: Arnel Novalić (Doboj) i Sreten Udovičić (Prijedor).

Strijelci: 0:1 - Mulahusejnović (66.), 0:2 - Ćavar (90+1).

ŽELJEZNIČAR: Muftić 6, Galić 5,5, Cavnić 5,5, Karamarko 5, Mahmić 5 (od 71. Šabić 5,5), Radovac 5, Al Jaber 5,5 (od 79. Galijašević -), Cvetanoski 5,5 (od 71. Dangubić 5,5), Hiroš 5,5 (od 71. Mirčevski 5,5), Boljević 5,5, Krpić 5,5. Trener: Denis Ćorić 5,5.

ZRINJSKI: Marić 7, Tičinović 6,5, Barišić 7, Mašić 6,5 (od 80. Jurilj -), Ćorluka 7, Savić 7, Ćavar 7,5 (od 90+10 Mlinar -), Surdanović 7,5, Ćuže 6 (od 85. Malekinušić 7), Topić 7 (od 87. Čamber -), Mulahusejnović 7,5 (od 80. Ivančić -). Trener: Mario Ivanković 7,5.

Žuti kartoni: Savić (11.), Radovac (13.), Barišić (41.), Ivančić (89.).

Igrač utakmice: Marijan Ćavar (Zrinjski).

Sudar Željezničara i Zrinjskog imao je sve odlike pravog derbija. Pun stadion, fantastičan dekor, veliku tradiciju protivnika kao i činjenicu da se Željezničar jako dignuo u formi, dok je Zrinjski ionako premijerligaška konstanta. No, iz kola u kolo sve više se potvrđuje teza da je sve dublji jaz između ponajbolje "trojke" i ostalih klubova.

Zrinjski očito ima neku brzinu koja je nedostižna za sve druge momčadi, osim Sarajeva i Borca. Tako je i ovaj put bilo. Ako je do velikog prekida zbog bakljade i dimne zavjese koju su uzrokovali domaći navijači u svom rođendanskom slavlju utakmica bila posve izjednačena, nakon prekida postojala je samo jedna momčad.

image

Slavlje Zrinjskog na Grbavici

HŠK ZRINJSKI

Zrinjski je malo pomalo tražio pukotine u ionako "klimavoj" domaćoj obrani, a onda ju posve slomio. Golovima Nardina Mulahusejnovića i Marijana Ćavara, na asistencije Frana Topića i Matije Malekinušića, Zrinjski je došao do tri boda, ugasio euforiju među domaćim navijačima, te pokvario slavlje povodom 103. rođendana Željezničara. Kome se, usput rečeno, Ivanković "ispričao" na tome.

- Žao mi je što sam pokvario rođendansko slavlje, ali bili smo dominantni, pogotovo drugo poluvrijeme. Možda smo imali dvije Ćužine šanse koje smo trebali na bolji način riješiti, ali smo pokazali pravo lice u drugom poluvremenu. Imao sam neki osjećaj da će momci biti pravi, jer smo došli bez šest-sedam prvotimaca, no nismo kukali i momci su dali svoj zadnji atom da to nadoknade. Sve reakcije igrača koji su ušli sa klupe stvarno su bile dobre - govorio je poslije utakmice trener Zrinjskog Mario Ivanković koji je i prije samog derbija sipao komplimente na račun domaćeg kluba i njegovih navijača.

- Svaka pobjeda nosi tri boda, ali ova je posebna radi pune Grbavice i ove fantastične atmosfere koju i mi treneri i igrači priželjkujemo. Stvarno je gušt i čast igrati ovdje. Možda je ovo moja najveća pobjeda u prvenstvu. Čestitam i zahvaljujem svojim igračima što su nas, ali i mene razveselili - dodao je trener Zrinjskog.

Inače, koliko je Zrinjski dominantan protiv ekipe koja mu je nekada bila glavni konkurent za naslov govore i međusobni omjeri. Bila je ovo peta pobjeda Zrinjskog u šest posljednjih međusobnih ogleda, a u tih šest utakmica Plemići su primili samo jedan gol.

Ćavar zabijao na Grbavici u dresu Zrinjskog i Širokog

Jedan od najraspoloženiih u redovima Zrinjskog bilo je njihovo posljednje pojačanje, Marijan Ćavar. Veznjak je sudjelovao kod prvog pogotka, a sam je bio strijelac za drugi pogodak. Zanimljivo da mu je ovo drugi pogodak na Grbavici u kratko vrijeme, jer bio je strijelac jedinog pogotka u pobjedi Širokog Brijega za kojeg je tada igrao. Ćavar će sada predvoditi Zrinjski upravo protiv svoje bivše momčadi, u hercegovačkom derbiju u utorak navečer.

Linker
22. rujan 2024 14:58