Krunoslav Rendulić više nije trener HŠK Zrinjskog

 FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
PROMJENE NA KLUPI

Zrinjski ima novog trenera: Evo tko će naslijediti Krunoslava Rendulića

Trenutno radi kao pomoćni trener Save Miloševića u stručnom stožeru reprezentacije
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 20. studeni 2023. 13:54

Studeni je mjesec kada obično HŠK Zrinjski napravi smjenu trenera. Od posljednjih pet trenera tri su smijenjena, ili u slučaju Sergeja Jakirovića sami otišli, u studenom, a jedan (Mladen Žižović) dobio je otkaz nešto kasnije, u prosincu.

Takva sudbina zadesila je i Krunoslava Rendulića koji je u subotu 18. studenog i službeno prestao biti trener kluba kojem je donio prvu dvostruku krunu i prvi plasman u grupnu fazu Uefinih natjecanja.

No, Rendulićeva smjena nije toliko iznenađenje, jer i prije dva mjeseca bio je na rubu otkaza i "preživio" je, po jednoj teoriji, ili zbog preokreta protiv Alkmaara ili, po drugoj, jer je Goran Tomić rekao "ne".

Međutim, ono što jeste iznenađenje je to što HŠK Zrinjski još nije pronašao novog trenera, barem kao stalno rješenje. Naime, mostarski klub objavio je jučer kako će ekipu u prvoj sljedećoj utakmici voditi Mario Ivanković, legenda kluba, bivši kapetan ekipe, a trenutno član stručnog stožera reprezentacije BiH.

Ivanković će voditi ekipu "do daljnjeg", vjerojatno dok se ne pronađe stalno rješenje i čovjek koji će pokušati dohvatiti Borac na vrhu ljestvice, a obrana naslova prvaka primarni je cilj mostarskog kluba.

Isto tako, ustoličenje privremenog trenera ujedno je i potvrda da su, barem zasad, propali pregovori sa svim potencijalnim kandidatima za Rendulićevog nasljednika.

Ante Čačić, navodno je odbio, Stjepan Tomas je imao razgovore ali i je s njim negdje zapelo, a Željko Kopić te Samir Toplak, koji se također spominjao, ostal su i dalje u domeni špekulacija

Linker
03. svibanj 2024 15:51