DAMIR KRAJAC Cropix
SLAVLJE U BIH

Zrinjski je prvak, Rendulić stigao do prve titule u trenerskoj karijeri: ‘Strahovali smo, ali sve se riješilo‘

Hrvatski stručnjak može stići i do dvostruke krune u spektakularnom susretu mostarskih klubova
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 30. travanj 2023. 19:17

Mostarski Zrinjski potvrdio je kako je najbolji nogometni kolektiv u Bosni i Hercegovini. HŠK Zrinjski u nedjelju je osigurao naslov prvaka BiH četiri kola prije kraja, time obranivši naslov iz prošle godine i osvojivši osmi naslov ukupno. Budući da se Premijer liga igra nekih dvadesetak godina, točnije od sezone 2002./2003., definitivno je jasno kako je mostarski klub daleko najuspješniji sudionik ove lige.

Veliki obol uspjesima ovog kluba posljednjih godina dali su i hrvatski treneri. Prije odlaska u Rijeku Sergej Jakirović je od Zrinjskog napravio stroj koji je mljeo sve protivnike i koji je prošle sezone osigurao naslov sedam godina prije kraja. Krunoslav Rendulić nastavio je u istom ritmu i do prethodnog kola kada je izgubio od Sarajeva, što je bio prvi poraz Zrinjskog nakon više od pola godine, dobio je svih 14 utakmica koje je vodio.

U toj utakmici protiv Sarajeva propala je prva meč lopta, no drugu su iskoristili u nedjelju u Posušju. Plemićima je trebao bod za titulu, a osvojili su sva tri. Golovima Nemanje Bilbije, inače napadača koji će i ove sezone uvjerljivo osvojiti titulu najboljeg strijelca, Zrinjski je pobijedio Posušje s 2:0 i tako četiri kola prije kraja otišao na 17 bodova viška od Borca, koji ima utakmicu manje ali koji ni teoretski ne može dostići Mostarce.

- Bili smo u nekom strahu, grču u prvom poluvremenu, ali u drugom smo se sabrali i zaigrali kako znamo. Imali smo silnih problema prije utakmice, nedostajalo nam je pet, šest standardnih igrača, ali zamjene su dale svoj doprinos - rekao je Rendulić poslije utakmice, čestitavši titulu i onima "iza zavjese", koji se ne vide.

- Svi oni predano i marljivo rade, a tu mislim na doktore, čistačice, fizioterapeute, ljude koje održavaju teren - dodao je Rendulić kojemu je ovo prva titula u trenerskoj karijeri.

Sedamnaestog ovog mjeseca može već osvojiti drugu, jer Zrinjski je izborio i finale Kupa BiH. Bit će to spektakularan sudar dva mostarska kluba, novog prvaka Zrinjskog i branitelja naslova pobjednika Kupa, Veleža.

Linker
16. travanj 2024 03:22