PREGAZILI SUPARNIKA

Zrinjski na gostovanju zabio ‘petardu‘. Novi trener preporodio je momčad i probudio igrače

Prvak Bosne i Hercegovine ponovno igra dobro, igra napadački, a igrači se polako bude
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 26. studeni 2023. 17:36

Mario Ivanković preuzeo je prvu momčad Zrinjskog u ulozi v.d. šefa struke, odnosno privremenog trenera prvaka Bosne i Hercegovine, a kako je krenuo ne bi nas čudilo da mu uprava mostarskog kluba ponudi da ostane barem do kraja ove godine. Zrinjski osim što pobjeđuje ponovno igra dobro, igra napadački, a i neki važni igrači koji su donedavno izgledali neprepoznatljivo kao da su ponovno "proigrali".

Tu prije svih mislimo na Marija Ćužu koji je odigrao dvije odlične utakmice u pet dana, ali i na druge igrače koji su od srijede do nedjelje pokazali više poržtvovnosti i motivacije nego u nekoliko tjedana prije. Rezultat svega su dvije uvjerljive i sigurne pobjede kojima Zrinjski drži priključak za Borcem. Nakon 3:1 pobjede protiv Širokog Brijega igrači Marija Ivankovića danas su pregazili GOŠK u Gabeli s 5:1. Po svemu je to djelovala kao neka prijateljska utakmica, bez žestokih startova, bez žutih kartona, bez sudačke nadoknade, a zaslugu tome snose gostujući igrači koji su vrlo rano utakmicu lišili bilo kakve rezultatske neizvjesnosti.

Već u 10. minuti sudac Mateo Musa ocijenio je da je Filip Vasilj napravio prekršaj na Nemanji Bilbiji koji je stigao do lopte prije GOŠK-ovog vratara. Domaći su se kratko bunili, a kapetan Zrinjskog nije imao milosti s bijele točke. Do poluvremena su gosti udvostručili vodstvo, Ćuže je pronašao Tomislava Kiša, a ovaj rutinski lijevom nogom svladao Vasilja.

Čim je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski je zabio i treći gol, a postigao ga je mladi Tarik Ramić kojemu će taj pogodak dobro doći da zaboravi veliku pogrešku na utakmici protiv Širokog Brijega. Nakon tog gola utakmica se primirila, GOŠK je imao prividnu inicijativu, a onda je Zrinjski u dvije minute zabio dva gola i pokazao zašto ima najbolji napad u državi. Prvo je Bilbija glavom postigao gol nakon kornera Antonija Ivančića, a onda se upisao i Franko Sabljić na asistenciju Ivana Jukića.

Sve što je GOŠK uspio napraviti je počasni pogodak, a postigao ga je Riad Šuta uz malu pomoć sreće.

Linker
19. svibanj 2024 04:24