Mario Ćuže

 Miljenko Karačić
NOVA POBJEDA

Zrinjski se primaknuo vrhu, briljirao bivši dinamovac, utakmicu obilježili bizaran gol i nevjerojatan promašaj

Mostarci u samo šest dana ostvarili i treću uzastopnu pobjedu
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 27. rujan 2023. 17:56

Tuzla City - Zrinjski 2:4

TUZLA Stadion Tušanj. Gledatelja 400. Sudac: Irfan Peljto (Sarajevo) 7,5. Pomoćnici: Emir Zahiragić (Sarajevo) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg).

STRIJELCI: 0:1 - Ćuže (25), 1:1 - Jakovljević (48-ag), 1:2 - Bilbija (67), 1:3 - Ramić (71), 2:3 - Pantelić (74), 2:4 - Kiš (80).

TUZLA CITY: Fejzić 6, Šukilović 6, Nukić 6 (od 60. Mešinović 6), Hadžić 5,5, Mehanović 6, Pantelić 6, Hodžić 6 (od 88. Rekić -), Ćorić 6 (od 75. Osmić -), Redžić 6, Kobiljar 6 (od 60. Sušić 5,5), Ordagić 6 (od 75. Karjašević -). Trener: Milenko Bošnjaković 6.

ZRINJSKI: Marić 7, Marin 7, Ćorluka 7 (od 64. Ćorluka 7), Radić 7, Ramić 7,5, Ivančić 7 (od 58. Čanađija 7), Mišić 7 (od 64. Sabljić 7), Ćuže 8, Jakovljević 6,5, Lukanić 7 (od 46. Kožulj 7), Bilbija 7,5 (od 72. Kiš 7,5). Trener: Krunoslav Rendulić 7,5.

Žuti kartoni: Ivančić (27), Nukić (54), Ćorić (56).

Igrač utakmice: Mario Ćuže.


Između dvije povijesne europske utakmice, debitantske u skupinama Uefinih natjecanja, i čudesne 4:3 pobjede nad Alkmaarom, te prvog gostovanja u Engleskoj, idućeg četvrtka kod Aston Ville, Zrinjski je "ugurao" čak tri prvenstvene utakmice. Nakon pobjede nad Željezničarom (2:1) i prije nedjeljnog gostovanja kod Igmana u Konjicu, momčad Krunoslava Rendulića morala je odraditi obavezu kod Tuzla Cityja.

Bila je to zaostala utakmica iz drugog kola, iz vremena kada su se odgađale utakmice dok je Zrinjski pokušavao doći do grupne faze, a Mostarci su je riješili relativno lako. Bilo je 4:2 za aktualnog prvaka koji se tom pobjedom primaknuo vrhu ljestvice, iako ima još uvijek za nadoknaditi dvije utakmice u odnosu na većinu ostalih ekipa. Iz te utakmice treba izdvojiti odličnu igru Marija Ćuže, pogotovo njegov lijep prvi gol, te dvije asistencije za Tarika Ramića i Tomislava Kiša, kojima je Zrinjski prelomio utakmicu. Treba izdvojiti i debi mladog Dinamovca na posudbi Luke Lukanića koji je bio asistent za prvi gol Ćuže, ali, isto tako, i nevjerojatan promašaj Đorđa Pantelića, koji je mogao dovesti Tuzlake u vodstvo odmah na početku, te bizaran gol Slobodana Jakovljevića koji si je napucao loptu u ruku prije nego je lopta prešla gol liniju. U svakom slučaju, Zrinjski je ovom pobjedom definitivno potvrdio da je ona mala kriza kada su zaredala dva poraza, kada se govorilo i o smjeni Krune Rendulića, definitivno prošlost.

- Znali smo da nas čeka težak posao, jer Tuzla City je ekipa koja teži igri, ali izmjenama smo ubrzali igru i napravili što smo htjeli. Moram reći da ovaj termin nije baš najpogodniji za igru. Nas su stavili unutar 72 sati od zadnje utakmice i ljudi koji vode ligu trebali bi više voditi računa o takvim stvarima. Da je bilo kasnije bilo bi bolje, ali ostvarili smo cilj i to je najbitnije - rekao je Rendulić aludiravši da se utakmica igrala na radni dan u 15 sati.

U istom terminu od 15 sati igrat će i sljedeću utakmicu, kod Igmana u Konjicu, a onda se mogu spremati na put u Birmingham i gostovanje Aston Villi.

Standings provided by Sofascore
Linker
01. svibanj 2024 20:23