Antonio-Mirko Čolak

 STEVE WELSH/PA IMAGES/PROFIMEDIA Steve Welsh/Pa Images/Profimedia
VRIJEME VELIKIH PROMJENA

Žrtve ‘velikog egzodusa‘ bit će i dva poznata Hrvata? Čak 12 igrača napušta slavni klub u povijesnoj čistki

Rangersi će se i ove sezone morati zadovoljiti s drugim mjestom, vrijeme je za značajne promjene
Piše: SNObjavljeno: 25. svibanj 2023. 17:26

Bivši australski nogometaš Craig Moore, i nekadašnji branič Glasgow Rangersa, ozbiljan je kandidat za poziciju sportskog direktora kluba s Ibroxa.

U razgovoru za Ibroxnews, 47-godišnji Moore najavio je čistku u svlačionici ako se uspije izboriti za posao u klubu za koji je igrao u dva navrata - od 1994. do 1998. godine, te od 1999. do 2005.

Klub je već najavio svojevrsni ‘egzodus‘ slobodnih igrača kojima ističu ugovori, a kao potencijalni odlasci spominju se i dva Hrvata - hrvatski reprezentativac Borna Barišić te povremeni Vatreni Antonio MIrko Čolak, ako stignu zadovoljavajuće ponude.

Moore je u razgovoru za Daily Record objasnio svoj plan.

"Antonio Čolak bi mogao otići ovoga ljeta, a ne bi bilo iznenađenje niti ako Borna Barišić napusti klub, u slučaju dobre ponude. Pet igrača već je najavilo odlazak, a mislim da bi ukupno 10 do 12 igrača moglo napustiti klub prije početka sljedeće sezone", kaže Moore.

image

Borna Barišić

ANDY BUCHANAN Afp

Jasno je da će Mooreov potencijalni dolazak na Ibrox imati direktan utjecaj i na sudbinu dvojice Hrvata. Borna Barišić je u Glasgowu od nezaboravne 2018. godine kao prvotimac, dok je Antonio MIrko Čolak ipak imao nešto teži put otkad je 2022. godine potpisao za slavni škotski klub.

Ove se godine unatoč odličnom jesenskom učinku (10 golova) morao boriti za minutažu s kolumbijskim napadačem Alfredom Morelosom, ali kako sada stvari stoje, obojica bi mogli napustiti Ibrox već ovoga ljeta kao dio najavljenog ‘velikog egzodusa‘.

Rangersi će se i ove sezone morati zadovoljiti s drugim mjestom, kolo prije kraja imaju sedam bodova manje od prvaka Celtica.

Najveći rival osvojio je deveti naslov prvaka u zadnjih 10 godina, i vrijeme je za značajne promjene.

Linker
26. travanj 2024 13:30