CROPIX Cropix
VELIKA OBLJETNICA

Županijski ligaš iz Novigrada proslavio sto godina osnutka revijalnom utakmicom s veteranima ‘Vatrenih‘

Na utakmici je briljirao trostruki strijelac Jerko Leko koji je za pogotke zaslužio aplauz
Piše: Ivica Gjergja/Zadarski hr.Objavljeno: 24. lipanj 2023. 18:55

Na proslavi stogodišnjice osnutka, NK NOŠK-a iz Novigrada, glavni je događaj, kako piše Zadarski.hr ,bila utakmica domaćina i veterana ‘Vatrenih‘ HNS-a. U zanimljivoj revijalnoj utakmici u kojoj su, među ostalim za veterane igrali, Adrijan Kozniku i Robert Jarni, iskazao se trostruki strijelac Jerko Leko, koji je za pogotke zaslužio aplauz na otvorenoj sceni.

Počasni zgoditak postigao je Anđelo Ukalović za NOŠK.

- Ovakvim susretima i proslavama obljetnica klubova uvijek smo spremni sudjelovati. I ovaj put u Novigradu nam je čast i zadovoljstvo biti kod naših prijatelja kojima želimo mnogo uspjeha u daljem radu i odgajanju mladih nogometaša, kazao je Stjepan Merkaš iz HNS-a.

Predsjednik NOŠK-a, Tonči Anzulović pozdravio je sve koji su došli na proslavu.

- Hvala ‘Vatrenima‘ što su se odazvali i uveličali je. Nakon svečane sjednice, gdje smo podijelili zahvale našim bivšim i sadašnjim igračima, odigravamo utakmicu, trenutno se natječemo u 2. ŽNL, no NOŠK će biti sve jači i jači i ovo prvi put kažem ‘napasti‘ ćemo za sljedeću godinu ulazak u Prvu ŽNL - kazao je Anzulović.

Uoči početka susreta predsjedniku NK NOŠK-a Tončiju Anzuloviću prigodnu plaketu Hrvatskog nogometnog saveza uručio je Zorislav Srebrić.

Trenutno je NOŠK u Drugoj ŽNL Zadar. Na svakom kantunu životopisnog mjesta ovih je dana vidljiva svečanost, slavlje domaćeg puka i gostiju koji se nalaze na ljetovanju, a i onih koji su došli ciljano na proslavu i pogledati utakmicu. Ovo je treći dan kako se slavi nogomet, sto godina postojanja NOŠK-a koji prkosi susjednom Velebitu, kamenu i moru i uvijek je taj klub postojan.

Dan prije odigravanja utakmice održana je i svečana skupština kluba na škalinama ispred mjesne crkve Svete Marije što je svojevrstan raritet, a kažu da je odatle sve i počelo. NOŠK je osnovan 1923. godine pod imenom Lav, a vremenom je promijenio ime i nosi sadašnje. Cijelo mjesto živi dane nogometa spominjući svoj NOŠK. Mnoga poznata imena, nogometa – sporta, politike, kulture bili su na susretu, a među njima i Zorislav Srebrić, Stjepan Merkaš, Boris Drulen iz HNS-a, Darko Banić predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije, Vinko Čulina, sportski djelatnik, Bere Buterin bivši nogometaš sada trener, Dražen i Vladimir Anzulović košarkaški treneri i mnogi drugi.

Linker
06. svibanj 2024 10:33