DAN LUDILA

Žuta minuta: Emir Spahić gušio glasnogovornika svog kluba zbog parkinga

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2013. 13:02

Emir Spahić, 32-godišnji bosanski nogometaš i od ovog ljeta član Bayera iz Leverkusena, iz banalnih je razloga eksplodirao i gušenjem se odlučio obračunati s glasnogovornikom svog kluba. Nastradao je spomenuti glasnogovornik Dirk Mesch i to zbog toga što je bio - krivi čovjek, na krivom mjestu i u krivo vrijeme.

Cijeli je slučaj krenuo zato jer je Spahić parkirao svoj automobil ispred stadiona na mjesto koje je rezervirano za klupskog predsjednika Wolfganga Holzhausera. I tu kreću muke za Mescha jer je dobio zadatak obavijestiti Spahića da pomakne svoj automobil.

Mesch je napravio "grešku u koracima" što nije otišao obavijestiti Spahića (možda ga u datom trenutku nije mogao pronaći), pa je sam odlučio pomaknuti automobil s kritičnog mjesta. Međutim, Spahić je vidio nepozvanog vozača njegovog automobila, te je došao do Mescha, izvukao ga iz automobila i počeo gušiti.

Situacija se nije dodatno razbuktala, već su slučajni svjedoci svega primirili razularenog Bosanca.

Iz kluba su se, pak, očitovali o ovom slučaju, no niti su najavili sankcije za Spahića, niti su posvetili svemu veliki prostor. Sve je objašnjeno kao "manji incident".

Linker
18. svibanj 2024 20:52