Aleksandar Dragović
 INSTAGRAM
PADA REKORD

Zvezda ponudila najveću plaću u povijesti nogometa u regiji!? Ovako nešto nisu napravili niti u Dinamu

Na Marakani bi zarađivao više čak i od dosadašnjeg rekordera Marka Marina
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2021. 18:09

Na Marakani nadolazećeg ljeta spremaju pravu malu bombu od transfera. Naime, kako prenose mediji u Srbiji Crvena zvezda je na korak do dovođenja stopera Bayera iz Leverkusena Aleksandra Dragovića. Pregovori su navodno otišli dosta daleko i ne bi trebalo čuditi ako do transfera zaista dođe.

Dogovore li se klub i igrač, Dragović bi tako postao najskuplji nogometaš u povijesti srpskog nogometa, ali i u regiji obzirom da bi u džep godišnje pospremio između 1.250.000 i 1.400.000 eura. To je čak više od dosadašnjeg rekordera Marka Marina koji je u Zvezdi godišnje zarađivao oko 1.200.000 eura.

image
MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp

Sigurno je da će Dragović biti najplaćeniji nogometaš u regiji u slučaju realizacije posla, jer je trenutačno najplaćeniji Dinamov stoper Kévin Théophile-Catherine koji prima oko 900 tisuća eura, iza njega su kapetan Arijan Ademi i Izet Hajrović (850.000 eura).

Također valja istaknuti kako je u Dinamu granicu od milijun eura probio samo Hillal Soudani koji je zarađivao tek koju tisuću iznad spomenute cifre. Dođe li u Zvezdu, Dragović će imati gotovo dvostruko veću plaću od trenutno najplaćenijeg igrača, El Farde Bena, koji trenutno prima 650.000 na godišnoj razini.

image
INA FASSBENDER Afp

Koliko god cifra izgledala visoka, Dragović ne bi u Zvezdu došao zbog novca već zbog toga što želi ispuniti svoj san, jer, u Leverkusenu trenutačno prima barem tri milijuna eura po sezoni.

Linker
17. travanj 2024 18:46