JORGE GUERRERO
HEROJSKA IZVEDBA

‘Zvijeri! Beštije! Ratnici!‘ Svi se dive čarobnom preokretu Barcelone za povijest

Ono što su izabranici Ronalda Komemana sinoć napravili rijetko se viđa u svijetu sporta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. veljača 2021. 08:54

Dovoljno je samo pogledati naslovne strane izdanja španjolskih sportskih medija ovoga četvrtka, da bi se bez ijedne informacije više shvatilo što je sinoć napravila Barcelona. U četvrtfinalnom susretu Kupa kralja nadoknadili su izabranici Ronalda Koemana zaostatak od 2:0, koliko je na semaforu stajalo do 88. minute utakmice u Granadi.

image
MUNDO DEPORTIVO SCREENSHOT

Domaćin je na svom stadionu Nuevo Los Carmenes dakle, golovima Kenedyja u 33. minuti, odnosno Soldada iz druge minute nastavka imao lijepu, naoko i uvjerljivu prednost. No, Barca je dvaput gađala grede, preko Trincaa u 63. minuti, odnosno Dembelea nedugo prije prvog pogotka, od ukupno pet koliko će ih gosti dati od 88. do 113. minute.

Nestvarno to sve skupa izgleda. Najprije Griezmann i Jordi Alba u sudačkoj nadoknadi, da bi još i Suarez imao "mrtvaca" do kraja regularnih 90 minuta. A onda potop Granade, koja se do kraja prvog produžetka još i uspjela vratiti golom iz jedanaesterca za 3:3. Frenkie de Jong i Jordi Alba postavit će na 3:5 i ispisati još jednu povijesnu večer Barce.

image
SPORT SCREENSHOT

Marca hvali dvostruke strijelce, Jordija Albu i Griezmanna, napose Francuza, a tri su zvijezdice (maksimalnu ocjenu) za svoj nastup u tiskanom izdanju dobili još i Leo Messi te Frenkie de Jong.

- Heroji! Zvijeri! Ratnici! - samo su neki od naslova iz medija... A tako su zaista nogometaši Barcelone i odigrali završnicu kup-dvoboja u Granadi te ušli u polufinale.

image
MARCA SCREENSHOT

Linker
25. travanj 2024 12:36