Gerard Pique je snimljen u razgovoru s predsjednikom Saveza

 LLUIS GENE Afp
CIJENA? PRAVA SITNICA

Zvijezda Barce u središtu skandala! Pique sa Savezom dogovarao Superkup u S. Arabiji i zaradio milijune

El Confidencial je objavio snimke razgovora između Piquea i predsjednika Saveza Rubialesa
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. travanj 2022. 11:35

Veliki skandal potresa Španjoslku, a u njegovom središtu su zvijezda Barcelone Gerard Pique i predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales. El Confidencial je objavio snimke na kojima se čuje kako spomenuti dvojac dogovara odigravanje španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

Cijeli posao je trebao ići preko Piqueove agencije Kosmos, a ako bi Superkup bio prebačen u Rijad, Barcelonin nogometaš bi dobio šest milijuna eura. Na kraju se to ipak nije ostvarilo.

"Rubi, da vidimo, kad je u piranju novac, ako bi Realu išlo osam milijuna, onda isto toliko ide i Barceloni. Ostali su plaćeni dva milijuna i milijun eura. To je ukupno 19, a ti savezu daješ šest milijuna i tebi ostaje šest. Izbacimo Saudijsku Arabiju i ostane nam možda i više. Ako neće, reći ćemo da Real neće doći", rekao je Pique Rudialesu.

Barcina zvijezda je, pišu Španjolci, htjela u četiri godine zaraditi 24 milijuna eura, dok bi u španjolski savez stiglo 40 milijuna. Prvo izdanje Superkupa koji se igrao u Saudijskoj Arabiji je bilo 2020. godine. U polufinalu su ispali Barcelona i Valencija, a Real Madrid je u finalu na penale dobio Atletico Madrid.

Rubiales je uoči tog Superkupa rekao kako Savez Piqueovoj firmi nije uplatio baš ništa, već mu je samo pomogao da naplati nekakave provizije. Španjolski Superkup je samo jedan od poslova Piqueovog Kosmos Holdinga koji u tom slučaju ne naplaćuje proviziju od Saveza kako ne bi tehnički bio u sukobu interesa i kršio etički kodeks. Ni Pique, ni Savez se za sada nisu očitovali u vezi pisanja El Condifenciala i snimki koje su izašle u javnost.

Linker
11. svibanj 2024 15:12