EMMANUEL DUNAND Afp
GLASNO JE ODJEKNULO

Zvijezda Borussije Dortmund odbila igrati za Njemačku na Euru! ‘Odluka je za mene bila jako teška...‘

Nogometaš Borussije Dortmund Marco Reus odbio je poziv izbornika Joachima Löwa i neće ići na Euro
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2021. 20:03

Ovaj 31-godišnji napadač Borussije Dortmund trebao je biti jedan od lidera mlade njemačke reprezentacije na Euru koji se igra od 11. lipnja do 11. srpnja, ali je poziv odbio objasnivši da se želi posvetiti pripremama za sljedeću sezonu.

Činjenica je da je Rues tijekom karijere imao brojne probleme s ozljedama, a zbog istih je propušta nastupe na Mundijalu u Brazilu, kao i Euro u Francuskoj.

"Nakon komplicirane, ali na kraju uspješne sezone odlučio sam zajedno s trenerom da neću ići na Europsko prvenstvo. Ta je odluka za mene bila jako teška, jer sam uvijek pun ponosa kada igram za svoju zemlju. Ali nakon jako intenzivne godine za mene i ispunjenja ciljeva s Borussijom odlučio sam dati tijelu vremena za oporavak. Započet ću zato sljedeću sezonu optimalno. Želim Jogiju i cijeloj reprezentaciji sve najbolje za Euro koji ću pratiti kao navijač i držati fige", napisao je Reus, koji je u dresu njemačke reprezentacije dosad skupio 44 nastupa i postigao pritom 13 golova.

Njemačka će na Euru igrati u grupi F s Francuskom, Mađarskom i Porugalom. Prvi meč igra s Francuskom 15. lipnja u Münchenu.

Linker
20. travanj 2024 10:50