MARCO BERTORELLO Afp
KRAH KARIJERE

Zvijezda Juventusa opet pozitivna na testosteron, prijeti mu dugogodišnja suspenzija i raskid ugovora

Maksimalna suspenzija u ovakvim slučajevima je četiri godine, nakon početne dvogodišnje zabrane
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 06. listopad 2023. 15:30

Francuski veznjak Paul Pogba je ponovno bio pozitivan na testosteron nakon analize njegovog B uzorka, i to drugi put, nakon što je prošlog mjeseca inicijalno pao na testu na droge.

Veznjak Juventusa vratio je pozitivan test nakon Juventusove prve ovosezonske utakmice protiv Udinesea 20. kolovoza, utakmice u kojoj nije igrao.

Francuza je nakon toga suspendirao talijanski nacionalni antidopinški sud na početnoj osnovi predostrožnosti i dao mu je tri dana da zatraži njegov B uzorak, koji je sada dao isti rezultat - prema Gazzetti dello Sport.

Maksimalna suspenzija u takvim slučajevima je četiri godine - početna dvogodišnja zabrana, koja se može udvostručiti ako se dokaže da je supstanca uzeta namjerno.

Engleski mediji prošlog mjeseca izvijestili su da je Pogba zatražio protuanalizu nakon njegovog pozitivnog testa, s procesom kaznenog progona koji bi trebao započeti u slučaju drugog neuspjelog testa - što bi moglo rezultirati otpuštanjem, nagodbom o krivnji ili suđenjem pred sudom.

Pogbin predstavnik Rafael Pimenta rekao je tada:

- Čekamo kontraanalizu i do tada ne možemo ništa reći. Sigurno je da Paul Pogba nikada nije želio prekršiti pravila.

Igračeva budućnost u Juventusu još je nejasna, a momčad iz Torina navodno je spremna suspendirati njegovu plaću ako protiv njega počne postupak nakon pozitivnog rezultata.

Bude li Pogba kažnjen zabranom, njegov ugovor s talijanskim velikanom mogao bi biti raskinut. Iskusni 30-godišnjak je igrao samo 12 puta u posljednje dvije sezone za talijanski klub, za koji se pretpostavlja da ga plaća oko sedam milijuna eura po sezoni.

Linker
03. svibanj 2024 06:39