GLYN KIRK Afp
VIJESTI S OTOKA

Zvijezda Leicestera slomila nogu deset dana uoči početka sezone, policija privela 11-oricu zbog rasizma

Branič Leicestera Francuz Wesley Fofana slomio je nogu u prijateljskoj utakmici protiv Villarreala
Piše: HinaObjavljeno: 05. kolovoz 2021. 13:42

Dogodilo se to svega deset dana prije početka nove sezone Premier lige.

"Javit ću vam vijesti čim dobijem konačnu dijagnozu, ali već sada znamo da sam slomio fibulu", napisao je 20-godišnji nogometaš na Instagramu nakon što je iznesen na nosilima s terena u drugom poluvremenu. Na njemu je nogometaš Villarreala Fernando Nino napravio težak prekršaj, a odmah na terenu mu je pružena pomoć.

Pobjednici FA kupa Leicester, koji igra protiv Manchester Cityja u Community Shieldu na Wembleyu u subotu, pobijedio je sa 3-2 Villarreal na stadionu King Power. Novu sezonu Premier League otvaraju utakmicom kod kuće protiv Wolverhampton Wanderersa 14. kolovoza.

Fofana je s Leicesterom, gdje je došao iz St. Etiennea u listopadu prošle godine, potpisao petogodišnji ugovor vrijedan oko 30 milijuna funti. Leicester je prošlu sezonu završio na petom mjestu.

Policija privela 11 osoba zbog rasističkih poruka

U Velikoj Britaniji do sada je 11 osoba privedeno zbog rasističkih poruka engleskim nogometašima nakon poraza od Italije u finalu Europskog prvenstva.

Policija je otkrila 207 poruka koje su označene kao kriminalno ponašanje, od kojih 123 dolaze s računa izvan Velike Britanije.

Do sada su identificirana 34 računa sa sjedištem u Velikoj Britaniji, a 11 osoba je privedeno, navodi se u policijskom priopćenju.

"Neki vjeruju da se mogu sakriti iza profila na društvenim mrežama i izvući se s objavljivanjem takvih odvratnih komentara", rekao je jedan od policijskih dužnosnika zadužen za ovaj slučaj, Mark Roberts.

"Moraju dobro razmisliti o tome, oni koji šalju poruke koje potpadaju pod kazneni zakon bit će uhićeni," upozorio je.

Nakon poraza od Italije trojica tamnoputih engleskih nogometaša koji su promašili jedanaesterce, Jadon Sancho, Bukayo Saka i Marcus Rashford bili su meta lavine rasističkih napada na društvenim mrežama.

Linker
03. svibanj 2024 04:10