PAUL ELLIS Afp
OPISALI GA KAO ‘PREDATORA‘

Zvijezda Manchester Cityja oslobođena optužbe za silovanje! Sudac zaključio da nije bilo daljnjih dokaza

Igraču Cityja Benjaminu Mendyju je odbačena jedna od osam optužbi za silovanje
Piše: SNObjavljeno: 14. rujan 2022. 08:28

Igraču Manchester Cityja Benjaminu Mendyju odbačena je jedna od osam optužbi za silovanje protiv njega tijekom suđenja koje je u tijeku na sudu u Chesteru.

Prema uputama suca na suđenju, Mendy (28) je oslobođen optužbi za silovanje 19-godišnjakinje u svom domu u Prestburyju, Cheshire, 24. srpnja prošle godine. Njegov suoptuženik, Louis Saha Matturie (41) također je oslobođen dviju točaka optužnice za silovanje i jedne za seksualno zlostavljanje iste žene nakon što tužiteljstvo nije ponudilo daljnje dokaze protiv optuženih po te četiri točke.

Mendy se i dalje suočava sa sedam točaka optužnice za silovanje, jednom točkom za pokušaj silovanja i jednom točkom za seksualno zlostavljanje šest mladih žena. Tužitelji su opisali Mendyja kao "predatora" koji je pronalazak žena pretvorio u igru. Matturie je navodno imao posao pronalaženja mladih žena.

Odbacujući optužbe za silovanje nakon što tužiteljstvo nije ponudilo daljnje dokaze za optužbe za silovanje, sudac Stephen Everett rekao je porotnicima da ne spekuliraju o tome zašto je tužiteljstvo odlučilo prekinuti s osuđujućim presudama, već da će nastaviti "vjerno" suditi optuženicima za višestruke optužbe. Obojica muškaraca poriču optužbe protiv sebe rekavši da je svaki seks sa ženama ili djevojkama bio sporazuman. Suđenje se nastavlja.

Linker
23. travanj 2024 12:59