Alisson Becker

 GABRIEL BOUYS Afp
FRUSTRIRANI IGRAČI

Zvijezda poslala poruku Uefi uoči početka Lige prvaka: ‘Nas se ništa ne pita, nebitni smo‘

Istupi umornih zvijezda sve su učestaliji, a najnoviji je onaj vratara Liverpoola Alissona
Piše: SNObjavljeno: 16. rujan 2024. 23:38

Utorak označava početak nove sezone redizajnirane Lige prvaka. I dok navijači s nestrpljenjem očekuju povratak najelitnijeg nogometnog natjecanja i povećan broj utakmica u novom formatu, sve više igrača s druge strane diže svoj glas i blago rečeno šalje vapaj upomoć.

Broj utakmica svake je godine sve veći, sezone traju duže, a počinju ranije, za pretrpan kalendar nitko ‘ne odgovara‘, a o pitanju broja utakmica pregovaraju ‘svi‘ osim samih igrača. Istupi umornih zvijezda tako su sve učestaliji, a najnoviji je onaj vratara Liverpoola Alissona, koji je otvorio dušu i postao samo jedan u nizu igrača koji je rekao ono što svi nogometaši misle.

- Za navijače, to je nevjerojatno, više utakmica, još većih utakmica. Za nas igrače je dobro što ćemo igrati protiv najboljih u Europi. Uvijek je dobra ideja dodati utakmice u kalendar koji uopće nije pretrpan... - ironično je započeo Brazilac pa dodao:

- Ponekad nitko ne pita igrače što misle o dodavanju više utakmica. Dakle, naše mišljenje nije važno. Ali svi znaju što mi mislimo. Svi su umorni od toga, samo nas treba saslušati. Sjednite zajedno i razmislite u kojem pravcu želite da nogomet ide. Ono što želimo je dati sve od sebe nogometu, ako ste umorni ne možete se natjecati na visokoj razini. Želim dati sve od sebe u svim utakmicama koje igram, ali trebamo rješenje - zaključio je.

image
CONOR MOLLOY/PROSPORTS/SHUTTERST/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Conor Molloy/prosports/shutterst/shutterstock Editorial/profimedia

Posebno su glasni po ovom pitanju Građani, igrači Manchester Cityja Bernardo Silva, Kevin De Bruyne, Manuel Akanji u proteklim su tjednima digli glas protiv spomenutog problema, a ova lista igrača zasigurno će se samo povećavati. Navijači nerijetko neozbiljno shvaćaju njihove istupe, a da nije sve u samim utakmicama nedavno je otkrio i Rodri:

- Dođe trenutak kad se sve poklopi i to je previše. Potrebna vam je fizička kondicija za igru, ali bitna je i glava. Ljudi vide samo utakmicu, ali postoji prije utakmice, priprema, putovanje, vrijeme u hotelu... S poštovanjem, treba nešto učiniti - zavapio je španjolski veznjak.

Linker
17. rujan 2024 01:37