James Rodriguez

 Raul Arboleda/AFP/Profimedia
KULTUROLOŠKI ŠOK

Zvijezda prepričala noćnu moru u Kataru: ‘Rekli su mi da se ne smijem tuširati gol. Bojao sam se‘

"Život i kultura u Kataru su vrlo teški", rekao je James Rodriguez u intervjuu za Globo
Piše: Emanuel KnjazObjavljeno: 27. prosinac 2023. 14:16

Bivša zvijezda Bayerna i Reala, James Rodriguez (32) u intervjuu za brazilski Globo govorio je o svojem iskustvu u Kataru, kad je igrao za Al Rayyan u sezoni 2021./22. Kolumbijac se nije dugo tamo zadržao, otkrivši zašto je boravak tamo za njega bio noćna mora.

- Život i kultura u Kataru su vrlo teški. Bila je to zemlja u kojoj se bilo teško prilagoditi. Znate da su u nogometu svi goli kad se tuširaju, ali meni su suigrači rekli "Ne možeš to tako". Bojao sam se - ispričala je Zlatna kopačka Svjetskog prvenstva 2014.

Otkrio je što mu je još predstavljalo problem.

- Tamo svi jedu rukama, na što mi se bilo teško priviknuti. Dijelili su mi hranu rukama, rekao sam: "Ne hvala." Tražio sam pribor za jelo i rekli su mi: "Ne, rukom", a ja sam odgovorio: "Vi ste ludi, neću jesti rukom"

U Kataru je, dodao je, običaj da se jede desnom rukom jer lijeva služi za "osobnu higijenu". No James je inzistirao na korištenju pribora za jelo.

Za Al-Rayyan je odigrao tek 16 utakmica, postigavši pet golova i asistirajući za sedam. Potom je prešao u pirejski Olympiacos s kojim je raskinuo ugovor nakon samo šest mjeseci. Nekadašnja zvijezda Svjetskog prvenstva 2014. sada igra za brazilski Sao Paulo. Ali i u novome klubu ima poteškoća.

- Mislio sam da će nogomet ovdje biti manje zahtjevan, ali je vrlo fizički. Igra se često zaustavlja zbog prekršaja i ima puno kontakata. Mislio sam da će biti više tehnički. Ima dosta kvalitetnih igrača, ali igra je jako tvrda - požalio se James.

Linker
27. travanj 2024 23:42