JOSE MIGUEL FERNANDEZ Nurphoto Via Afp
BILO JE DOSTA

Zvijezda Real Madrida na čelu FIFA-ina odbora za borbu protiv rasizma: Stižu stroge kazne

Vinicius Junior samo je ove sezone deset puta bio žrtva gnjusnih uvreda tijekom utakmica LaLige
Piše: HinaObjavljeno: 15. lipanj 2023. 14:55

Brazilski nogometaš Vinicius Jr., koji igra za Real Madrid, vodit će poseban FIFA-in odbor za borbu protiv rasizma sastavljen od igrača koji će predložiti strože kazne za diskriminatorno ponašanje u nogometu, izjavio je u četvrtak predsjednik Gianni Infantino.

Brazilskog napadača Viniciusa navijači su vrijeđali na rasnoj osnovi kada je Real igrao protiv Valencije u svibnju, što je bio deseti takav incident s njim kojeg je LaLiga prijavila tužiteljima ove sezone.

- Neće više biti nogometa s rasizmom. Utakmice bi trebale biti odmah prekinute kada se to dogodi. Dosta je - rekao je Infantino u četvrtak nakon susreta s Viniciusom i brazilskom reprezentacijom, koja u subotu igra s Gvinejom u Barceloni u sklopu kampanje protiv rasizma koju vodi Brazilski nogometni savez (CBF).

- Tražio sam od Viniciusa da vodi ovu skupinu igrača koja će predstaviti strože kazne protiv rasizma koje će kasnije primijeniti sve nogometne vlasti u svijetu. Moramo čuti igrače i što im je potrebno za rad u sigurnijem okruženju. Vrlo smo ozbiljni u vezi s tim - dodao je.

Linker
26. lipanj 2024 03:33