OSCAR DEL POZO Afp
NEZASLUŽENO IZOSTAVLJEN

Zvijezda Reala pogođena zbog Zlatne lopte: ‘Ne želim omalovažavati igrače koji su nominirani, ali...‘

S Realom je Rodrygo osvojio Ligu prvaka i La Ligu, no priznanje za svoje napore nije dobio
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2024. 11:47

Iako je do ceremonije dodjele Zlatne lopte ostalo još više od mjesec i pol dana (28. listopada), već samom objavom sužene liste 30 potencijalnih dobitnika otvorile su se brojne kontroverze i pitanja oko toga koji su igrači nezasluženo izostali s popisa.

Jedno ime u toj diskusiji svakako prednjači, a to je brazilske zvijezde Rodryga. Nakon što je obznanjeno da napadač Real Madrida nije dio 30 kandidata za osvajanje prestižne nagrade, nogometni fanovi pohrlili su na društvene mreže izraziti svoje nezadovoljstvo i iznenađenost tom odlukom.

Stvar je prešla granice pukih ‘nogometnih fanova‘, pa se tako o nepravdi koja je počinjena njegovom prijatelju oglasio i Neymar.

- Zaslužuješ biti minimalno među top pet kandidata - poručio je najbolji strijelac u povijesti Brazila.

Cijela ‘afera‘ očito je pogodila i samog igrača, koji je u intervjuu za ESPN izrazio svoje nezadovoljstvo.

- Pogodilo me to, mislim da sam zaslužio biti na toj listi. Ne želim omalovažavati igrače koji su tu, ali mislim da ja trebam imati svoje mjesto među tih 30. Bilo je to iznenađenje za mene, ali ne mogu puno učiniti oko toga, nisam ja taj koji odlučuje o tim stvarima.

image
MAURO PIMENTEL Afp

23-godišnji Rodrygo prošle je sezone s Kraljevskim klubom osvojio La Ligu i Ligu prvaka, no priznanje za svoje napore nije dobio. Postigao je 17 golova i devet asistencija u svim natjecanjima, međutim činjenica da je postao jedna od ključnih figura stroja Carla Ancelottija, talijanskog stratega koji Rodryga koristi praktički svugdje gdje ga može koristiti, govori sama za sebe.

- Često u momčadi popunjavam mjesta. Nedostaje li netko tamo? Stavite Rodryga. Nedostaje li netko s desne strane? Stavite Rodryga. Nedostaje li netko kao devetka? Stavite Rodryga. To je to, možda mi malo smeta u ovom slučaju, ali ja sam timski igrač - poručio je zagonetno Brazilac i otkrio potencijalni razlog izostanka sa spomenute liste.

Linker
09. rujan 2024 12:55