MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
RUJEVICA ĆE BITI PUNA

Zvijezda Rijeke otkrila glavni problem iz Grčke, ali i veliku manu PAOK-a: ‘Samo neka nas podcjenjuju...‘

‘Cijelu utakmicu moramo biti u visokom ritmu. Jedva je čekamo! Meni je trebalo samo malo odmora.‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 26. kolovoz 2021. 12:04

Jedan od nogometaša Rijeke kojima je svakako trebao odmor, bio je i Domagoj Pavičić (27). Ovaj je ofenzivni vezni igrač na visokoj razini odigrao gotovo sve utakmice od početka sezone, pa ga je trener Goran Tomić odmarao protiv Šibenika i ostavio na klupi. No, budući da se stvari na travnjaku nisu razvijale po željenom scenariju, ušao je Pavičić na travnjak u drugom poluvremenu i pridonio 2:1 pobjedi Rijeke...

- Dobro mi je došlo što nisam odigrao cijelu utakmicu, u ludom smo i ubitačnom ritmu i trebao sam malo predahnuti. A ulazak u drugom dijelu također mi je odgovarao, malo sam se rastrčao i sad se odlično osjećam. Najvažnije je da smo iščupali pobjedu, ta su tri boda bila najvažnija, dojam je bio u drugom planu i sad smo okrenuti prema dvoboju s Grcima - kaže Pavičić.

U kakvom ozračju očekujete uzvratni okršaj doigravanja za plasman u Konferencijsku ligu protiv PAOK-a?

Čvrsti u bloku

- Jedva čekamo utakmicu! Raspoloženje u svlačionici je izvrsno, nadamo se da će tribine Rujevice biti pune i da ćemo uživati u tom ambijentu. Dat ćemo sve od sebe, nikakvih kalkulacija neće biti i puni smo optimizma uoči tog dvoboja. Moramo biti čvrsti u defenzivnom bloku i uz malo sreće vjerujem da imamo dobre šanse za prolaz.

U Solunu ste odigrali utakmicu s dva lica, bila su to dva različita poluvremena...

- Točno je to. Odlično smo izgledali u prvih 45 minuta, visoko smo ih pritisnuli i nismo im dopustili razvijanje akcija. Zabili smo i pogodak, no u drugom dijelu PAOK je, uz pomoć vatrene publike, ubacio u brzinu više i pogurnuo nas je na naš dio travnjaka. Nismo se baš snašli u tom drugom poluvremenu, ali uspjeli smo izdržati njihove stalne napade. Sve do zadnjih sekunda i na kraju smo doista bili tužni što smo na samom izdisaju dvoboja primili pogodak. Ali, dobro, da nam je netko rekao prije utakmice želimo li 1:1 rezultat, sigurno bismo ga prihvatili.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Lopta na zemlju

Kakve ste pouke izvukli nakon Soluna?

- Očito je da cijelu utakmicu moramo držati visoki ritam, moramo biti agresivni, na granici prekršaja, ne smijemo Grcima dopustiti da nam se nametnu. Moramo, dakle, igrati bez straha, treba spustiti loptu na zemlju i pokušati je što duže držati u našem posjedu. Možda smo se malo prestrašili u tom drugom poluvremenu solunske utakmice i prepustili smo im dominaciju i posjed lopte. A vidjelo se u prvom dijelu da možemo s njima igrati i nadmetati se.

Najveći je pritisak u tom drugom poluvremenu bio na vama u veznom redu, kad su probili taj prvi blok, onda su Grci lakše dolazili do 16-erca...

- Da, tu je počinjao taj pritisak, bili su vrlo agresivni i nismo mogli zadržati loptu, nego smo je nabijali i nekako smo se spontano povukli. Međutim, nismo igrali protiv bilo koga, nego protiv jakog PAOK-a, grčkoga doprvaka, protiv momčadi koja već dugo igra zajedno, uhodana je i uigrana. Na svojoj je vrućoj Toumbi PAOK pobjeđivao i bolje i jače momčadi od nas, a mi smo na kraju bili korak do velike pobjede! No, ostali smo neporaženi, s dobrim izgledima za prolaz.

Jeste li uočili PAOK-ove mane?

- Ne vole kad nemaju loptu u nogama, sve te momčadi koje su tehnički jako dobre i sklone kombinatorici, ne vole baš trčati bez lopte. I kad smo ih u prvom dijelu “držali u šahu”, kad smo im uzeli loptu, bili su nervozni. To će biti i recept za Rujevicu, moramo spustiti loptu na zemlju, nametnuti se i ne dopustiti im da se ugodno osjećaju na našem terenu. Siguran sam da to možemo napraviti, pogotovo pred našim gledateljima.

Je li PAOK favorit i na uzvratu?

- Nitko protiv nas na Rujevici nije favorit! Nitko! Tako se moramo i postaviti i vjerujem da ćemo na kraju izvući željeni rezultat. PAOK je odlična momčad, ali pošteno ćemo se s njima “potući”...

Ključ u zajedništvu

Mnogo će toga ovisiti i o vašoj igri. Na početku sezone bili ste među najboljim igračima, preuzeli ste ulogu lidera na travnjaku, možemo li očekivati da ćete i protiv PAOK-a “povući” momčad?

- Znam što se od mene očekuje i vjerujem da sam spreman za tu ulogu. Stvarno sam dobro ušao u sezonu, iskusan sam, dugo sam ovdje i spreman sam “poginuti” za ovu momčad! Ali, nisam samo ja važan, ključ našeg uspjeha je u zajedništvu i budemo li dobro izgledali kao momčad, tada ćemo se na kraju i veseliti.

Neki grčki mediji podcjenjuju Rijeku, pišu da je “PAOK star i spor, ali će svejedno proći dalje, jer je Rijeka slaba”. Kako to omalovažavanje utječe na vas?

- To je njihovo mišljenje, imaju pravo na to. Možda je i dobro da nas podcjenjuju, tako su nas lani podcjenjivali i Danci prije dvoboja s Kopenhagenom, pa smo ušli u Europsku ligu! Neka se taj scenarij i sad ponovi, to podcjenjivanje može na kraju biti veliki plus za nas. Na nama je da u četvrtak pokažemo kako smo bolji od onoga što oni misle, te da ih pritisnemo i uz pomoć publike nadigramo i pobijedimo. Ako ih je mogao pobijediti irski Bohemian na svom travnjaku u Dublinu, zašto onda ne bismo i mi srušili PAOK na Rujevici? Puni smo optimizma i nadamo se prekrasnoj atmosferi i zajedničkom veselju s navijačima nakon dvoboja - kaže Pavičić.

Linker
19. travanj 2024 13:25