Ferland Mendy i Luka Modrić

 PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
NEZGODNE POGREŠKE

Zvijezde Reala i Chelseaja u problemima zbog igrača Cityja: ‘Poštovat ćete nas, sviđalo vam se to ili ne!‘

‘Te pogreške se čine slučajnima, ali su s druge strane veoma simbolične‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. studeni 2021. 12:35

Nije lako biti Mendy u današnje vrijeme. Prilično često prezime u nogometnom svijetu nedavno je dobilo veoma negativne konotacije, nakon što se bivši francuski reprezentativac Benjamin Mendy našao iza rešetaka. Lijevi bek Manchester Cityja ima nekoliko vrlo ozbiljnih optužbi za silovanje.

Međutim, zbog svog prezimenjaka neočekivano su se u problemima našla njegova dva slavna prezimenjaka, lijevi bek Real Madrida Ferland Mendy i sjajni vratar europskog prvaka Chelseaja Edouard Mendy.

Njih dvojica požalili su se zbog tretmana u pojedinim francuskim i britanskim medijima, koji koriste njihove fotografije u člancima o Benjaminu Mendyju.

Pojedini urednici vjerojatno se nisu previše zamarali proučavajući imena i klubove ovih igrača kad su birali fotografije. Sva trojica imaju isto prezime i istu boju kože, pa je nerijetko znalo doći i do nezgodnih pogrešaka koje su uznemirile igrače Reala, odnosno Chelseaja.

''Tužno je vidjeti da u 2021. u Francuskoj i Engleskoj za neke crne ljude ne postoje imena ili različita lica. Te pogreške se čine slučajnima, ali su s druge strane veoma simbolične. Nije komplicirano razlikovati dva lica, osobito kad nose različite dresove'', napisao je Edouard Mendy u storyju na Instagramu.

Ferland Mendy je njegovu objavu podijelio na svom Twitter profilu uz poruku:

''Hvala ti, Edouard Mendy! U 2021. smo. Stop! Trebat će vremena, ali ćete nas na kraju poštovati, sviđalo vam se to ili ne''.

Benjamin Mendy (27) rođen je u Francuskoj, igrao je Marseille i Monaco prije nego što je 2017. pristupio Manchester Cityju. Za reprezentaciju Francuske skupio je 10 nastupa te je jedan od osvajača naslova prvaka svijeta u Rusiji 2018.

Poput Benjamina, i 29-godišnji Edouard je rođen u Francuskoj, prošao je kroz Marseille, Reims i Rennes, da bi se 2020. priključio Chelseaju. Ima 14 utakmica za reprezentaciju Senegala, a Ferland mu je rođak.

Ferlandu je pak 26 godina, rođen je u Francuskoj, a svoj nogometni put pronašao je kroz Le Havre i Lyon, da bi posljednje dvije godine proveo u Realu. Za Tricolore je odigrao sedam utakmica.

Linker
08. svibanj 2024 02:15