Mohamed Salah

 DARREN STAPLES/AFP/PROFIMEDIA
IZGUBIO MILIJUN FANOVA

Zvijezdu Premier lige napadaju jer ne želi podržati Palestinu: ‘Vrijeme je da progovoriš, još ima vremena‘

Mediji nagađaju kako je Salah zadnjih dana izgubio oko milijun pratitelja na društvenim mrežama
Piše: SNObjavljeno: 15. listopad 2023. 19:49

Uslijed izraelskog bombardiranja Gaze, Egipćani su dio ljutnje odlučili iskaliti i na Liverpoolovoj zvijezdi. Naime, kako prenosi The National News, Arapi su nezadovoljni zbog izostanaka reakcije Mohameda Salaha.

Igrač Redsa nije podržao Palestince, ili barem izrazio svoje suosjećanje, što je razljutilo Egipćane, ali i Arape općenito, koji ga godinama drže kao svoju najveću zvijezdu, ali i kao uzora za mlade. Stoga su kritike na njegov račun postale vrlo raritetna pojava.

Egipćani suosjećaju s Palestincima, stoga dio njih zamjera Salahu što nije javno progovorio o tom pitanju, dok ujedno smatraju kako je stavio poslovne i klupske interese ispred svojih stavova. Naročito ako se spomene kako su, primjerice, podršku Palestincima proteklih dana pružili Riyad Mahrez i Mohamed Elneny.

Dok pojedini navijači oštro prozivaju Salaha, o nogometašu je, u malo blažem tonu, progovorio i novinar Amr Adeeb.

- Svi te vide kao ponos Arapa, a da bi bio ponos Arapa, ne smiješ ih napustiti kada si im najpotrebniji. Još ima vremena, bolje doći kasno, nego ne doći uopće. Tvoje je vrijeme da progovoriš, znam da nećeš oklijevati. Ne boj se, svi stojimo iza tebe i tvog talenta, pomoći ćemo ti da prođeš kroz to - rekao je Adeeb.

Ujedno, tamošnji mediji nagađaju kako je Salah posljednjih dana izgubio oko milijun pratitelja na društvenim mrežama, upravo zbog tih razloga.

Linker
28. travanj 2024 03:04