Zvonimir Boban

 ETTORE GRIFFONI Nurphoto Via Afp
RAZOČARAO GA GALLIANI

Zvonimir Boban žestoko o ideji Superlige, ali progovorio o VAR-u: ‘Nije promijenio nogomet, ali ga je očistio‘

Nekadašnji legendarni nogometaš trenutno obavlja funkciju UEFA-inog šefa nogometa.
Piše: SNObjavljeno: 24. kolovoz 2022. 17:07

Zvonimir Boban se nakon uspješne nogometne karijere posvetio onoj dužnosničkoj. Trenutno je UEFA-in šef nogometa pa je uvijek zanimljivo čuti njegova razmišljanja o aktualnoj situaciji u najpopularnijem sportu na svijetu.

Boban je tako dao intervju za La Gazzettu dello Sport, a u njemu se osvrnuo na neuspješnu ideju pokretanja Superlige koja je lani propala u samo nekoliko dana.

"Svaki plan kojem sportske vrijednosti nisu na prvom mjestu osuđen je na neuspjeh. Tako je bio slučaj i sa Superligom koja je bila apsurdni plan koji je umro u roku od dva dana. Nogomet pripada onima koji ga vole, a to je bio pogrešan pokušaj koji je okončao kako je i zaslužio. Previše se o tome pričalo, a ta liga nikad neće postojati", rekao je Boban i dodao kako ga je razočarao Adriano Galliani.

"On kao da je izdao svoju i povijest Milana. Kada je talijanska liga bila na vrhuncu, kada je bila dominantna, onda nije razmišljao o drugima", izjavio je Boban.

Nekadašnji hrvatski nogometaš komentirao je i uvođenje VAR-a u nogomet.

"VAR nije promijenio nogomet, ali ga je očistio i zaštitio suce koji griješe. Logične su bile kritika na početku, a sada je već teško zamisliti nogomet bez VAR-a i ja sam na to ponosan", zaključio je Boban.

Linker
01. svibanj 2024 15:53