Tom Dubravec/ CROPIX
JESU LI MODRI POGRIJEŠILI?

NOGOMETNI PUT HAJDUKOVOG POJAČANJA Može li bivši dinamovac na Poljudu opravdati etiketu velikog talenta?

DAVID ČOLINA Još jedan negdašnji dinamovac sprema se preseliti u svlačionicu poljudskoga kluba
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. srpanj 2019. 19:23

David Čolina bit će još jedan bivši dinamovac u Hajduku. Mladi lijevi bek rođen je u Zagrebu, ali je iz Velike Gorice, sutra će proslaviti 19. rođendan. Potpis za Majstore s mora dođe mu, dakle, kao rođendanski poklon. O njemu se u maksimirskim dvorima svojedobno govorilo kao o velikom talentu na deficitarnoj poziciji. Jer lijevi bek je uvijek deficitarna pozicija...

Da se radi o klasnom mladom igrači govori i podatak da je bio mladi reprezentativac od U-15 do U-19 hrvatske selekcije. Međutim, nije ostao u Dinamu. Njegovi zastupnici i roditelji nisu prihvatili uvjete ugovora koje im je ponudio maksimirski klub. Tada je nastala klasična pat-pozicija. Čolina je mogao ostati do isteka važećeg ugovora, možda i pod suspenzijom na tribini, ili ga je Dinamo mogao prodati. Jer, u vrijeme pregovora oko novog ugovora, ostalo mu je još samo nekoliko mjeseci starog, pa ni onda mogao otići besplatno.

David Čolina (lijevo)
Foto: Damir Krajac / CROPIX
David Čolina (lijevo)

Dinamo se, što je logično, odlučio na prodaju, pa ga je u kolovozu 2018. godine transferirao u Monaco. Mladi lijevi bek već je dulje vremena bio meta kluba iz Kneževine koji je Dinamu slao ponude, a Modri su ih odbijali. Prvo 500.000 eura, pa 800.000 eura, zatim i milijun eura. Na koncu je Čolina otišao u Monaco za 1,3 milijuna eura.

- Nije to ni u jednom trenutku bilo pitanje novca, već razvojnog puta koji mi je predstavio Monaco. To je klub koji daje šansu mladim igračima, dovodi ih i razvija, a onda ih kasnije i prodaje - kazao je Čolina nakon odlaska iz Dinama.

Mnogi su bili skloni vjerovati da bi mu možda bilo bolje da je ostao u Dinamu. Maksimirski klub možda jest pogriješio što nije ranije reagirao, što su “skočili” tek kada su počele stizati ponude, možda je bilo prirodno da je Čolina, nakon Sosina odlaska, bio pozvan na ljetne pripreme ili barem povremeno priključen prvoj momčadi. Ali, nije se dogodilo. Čak je Čolina u jednom intervjuu za SN kazao kako je za njega bio zainteresiran i Nenad Bjelica.

- Jednom mi je prilikom njegov pomoćnik Nino Bule rekao da će me doći gledati on i glavni trener, da će me pratiti.

Eto sad Davida opet u Hrvatskoj, ali u dresu najljućeg Dinamovog suparnika. Hoće li ova njegova odluka biti dobra, pokazat će vrijeme. Ali sigurno jest da će u Hajduku dobiti priliku mnogo prije nego u Monacu. Odlazi Domagoj, stigao je David...

Linker
14. travanj 2024 14:40