Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
OTIŠAO PEROŠEVIĆ

NOVA LICA U SVLAČIONICI OSIJEKA Stiglo dvostruko pojačanje: Jedan od njih bivši je napadač Dinama i Lokomotive

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 30. kolovoz 2017. 20:48

Napadač Mirko Marić (22) i vezni Haris Hajradinović (23) nova su lica u Osijekovoj svlačionici, u kojoj, pak, od četvrtka više nema dokapetana Antonija Peroševića.

Osijekova „desetka“ karijeru će nastaviti u sestrinskoj Puškaš Akademiji iz Felcsuta gdje će se u povratničkoj prvoligaškoj sezoni za ovaj mađarski klub pridružiti dojučerašnjem suigraču Josipu Kneževiću. Perošević je Osijekovo dijete, a u devet prvoligaških sezona za Bijelo-plave je upisao 144 nastupa uz 37 golova, pri čemu, prvenstveno zbog ozljeda, nije uspio do kraja oploditi ekstremni talent kojeg je nosio. Ostat će upisan u povijesti i po tome što je bio prvi igrač iz Čepina, najvećeg mjesta u Hrvatskoj koje nema status grada, koji je zaigrao za seniore Osijeka.

Iako je sportski direktor Alen Petrović istaknuo kako „Osijek ne prodaje igrače“, u slučaju Peroševića na to su pristali s obzirom da je u Gradskom vrtu „cijeli život.“ A Marić i Hajradinović ovdje bi trebali ostati pet, odnosno tri godine na koliko su potpisali ugovore.

Petrović je, kazao je, na tome radio unazad 20-tak dana.

Hrvatskoj nogometnoj javnosti Marić je puno poznatiji s obzirom da je na našim travnjacima proveo tri sezone nakon što ga je Dinamo 2014. kupio od Širokog Brijega, a onda smjestio u svoju drugu momčad na Kajzericu.

Zapresic, 24.07.2016.
Stadion U Kranjcevicevoj.
MAXtv Prva Liga, 1. HNL, seniori, 2.kolo, utakmica NK Lokomotiva - RNK Split
Na fotografiji: Jure Obsivac, Mirko Maric.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

U Lokomotivi je Marić upisao 94 nastupa i 28 golova, a bio je i U-21 reprezentativac Hrvatske nakon što je izašao iz BiH sportskog državljanstva. Zimus je prodan mađarskom Videotonu gdje je odigrao 22 utakmice i postigao 2 gola. Činjenica da su tamo prednost imali Danko Lazović i Marko Šćepović jedan je od detalja koji su presudili da prihvati ponudu Osijeka, gdje ga čekaju nekadašnji suigrači Borna Barišić, Petar Bočkaj i Eros Grezda.

- Nisu ni znali da dolazim. Mislim da još uvijek ne znaju, rekao je Marić istaknuvši da nije previše dvojio kada je stigla ponuda iz Osijeka.

- Nisam imao ni previše vremena, jer u četvrtak završava prijelazni rok, nasmijao je Marić okupljene na predstavljanju u prostorijama stadiona na kojem je prije 17 godina dubok trag ostavio Stanko Bubalo, popularni „Ronaldo iz Turčinovića“ koji je u Osijek došao iz Širokog Brijega.

- Ja sam inače iz Gruda, ali tko ne zna za našeg „Ronalda“. Nadam se da mogu biti na njegovom tragu iako je tu i sjajni Muzafer Ejupi, rekao je Marić, koji je s Hajradinovićem igrao za U-19 u BiH. On je, pak, „Željino“ dijete, ali igrao je i za Olimpik, zaprešićki Inter, Trenčin i Gent, a u Osijek dolazi iz norveškog Haugesunda. S Trenčinom i Gentom bio je prvak Slovačke, odnosno Belgije u istoj sezoni budući da su ga Belgijci kupili u zimu nakon što je tijekom jeseni bio ključni igrač Trenčina, ali u Gentu se baš nije naigrao.

Iako je Petrović rekao da Hajradinović može igrati sve pozicije u vezi, on je istaknuo onu ofenzivnog veznog, a što Osijeku baš i treba. Obojica su u punom trenažnom procesu i Zoran Zekić bi ih vrlo brzo mogao koristiti. Ovim je za Osijek vjerojatno završen prijelazni rok što se tiče ulaznih transfera, a kada je riječ o izlaznim po kuloarima se priča o transferu kapetana Borne Barišića k Igoru Tudoru u Galatasaray, no Petrović tvrdi da to u srijedu nije bila opcija. Možda će biti u četvrtak.

- Mi ne želimo prodavati igrače. S Bornom je kod dolaska dogovoreno da ga se pusti kod određenog iznosa transferne odštete. Ovoga ljeta odbili smo ponude za sve naše igrače iz prvih 11, jer generalno ne želimo prodavati momčad, nego je ojačavati. Naravno, da će kroz neko vrijeme netko i otići što je prirodno. Borna je trenutno u reprezentaciji i zbog sve navale koju imamo jedva čekamo da završi prijelazni rok i da ova momčad može do zime u miru raditi, rekao je Petrović, ostavivši ipak mogućnost da se do četvrtka u ponoć nešto ipromijeni, pa i u Barišićevu slučaju.

Linker
06. svibanj 2024 08:28