Ronald Gorsic / CROPIX
ŽAŠTO ŠUTE?

Novi izbornik nije jednoglasno izabran: Markulin jedini glasovao protiv Štimca!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. srpanj 2012. 13:56

Nevjerojatnoj situaciji od četvrtka ne možemo se dovoljno načuditi do danas. Održana je sjednica Izvršnog odbora HNS-a, imenovan je novi izbornik, donijeto još niz odluka, a Savez službeno ništa nije priopćio. Štimac je predstavljen tek u petak. Novinari su, dakako, pokušali doznati od nazočnih na sjednici što se zbilo, a čak trojica članova IO-a ponudila su informaciju, kao kriomice, da je Štimac izabran - jednoglasno. To bi bilo tretirano istinom da Robert Markulin svom društvu u Koprivnici nije otkrio da je bio 'protiv’.

Naknadnom provjerom doznali smo mnogo više; Markulin se prvi javio za riječ i kazao kako neće podržati Štimca budući da je to stav njegove baze, NS Koprivničko-križevačke županije. Međutim, zatim su se “podigli” govornici koji su ga pozivali da se predomisli, da ovu odluku treba donijeti konsenzusom, da je vrijeme podjela iza Saveza i bilo bi jako dobro kad bi svi jedinstveno krenuli naprijed. Ipak, kad je Šuker stavio prijedlog na glasovanje, u zraku je bilo 13 ruku, a Markulin se izjasnio - protiv! Ostao je ustrajan i dosljedan.

Nakon svega obratili smo se na adresu koju držimo meritornom, to je Vlado Iveta, pravnik, budući tajnik Kuće nogometa:

- Niti prije nismo objavljivali kako se glasovalo, a sada je na IO-u naglašeno da takve informacije ne smijemo davati medijima.

Od Šukerove vlade očekujemo kvalitetne poteze u interesu nogometa, i po tome ćemo je ocjenjivati. Ipak, dužni su javnosti predočiti odluke jer nisu tajna organizacija, jer se one tiču aktera i zanimaju pratitelje toga sporta. A oni nisu objavili popis sudaca, kontrolora i delegata, nije rečeno da je osnovan tročlani nadzor nad natjecanjem, koji će motriti sve lige, a čine ga Vrbanović, Vučemilović i Šparavec.

Morali smo zivkati da čujemo kako će sljedećeg tjedna delegacija HNS-a, u kojoj bi trebao biti i Šuker, na razgovor s trećeligaškim klubovima iz sjeverne regije ne bi li ih uvjerili da pristanu na Ligu 18, te omoguće da Varaždin bude u tom rangu, a da će u slučaju uspjeha te akcije, 18 članova najvjerojatnije imati i Jug. Tako da bi Korčula ostala u tom društvu. I tko zna što ćemo još sljedećih dana čuti da je bilo na tom Izvršnom odboru. Davor Gavran, dosadašnji glasnogovornik, je na odlasku, priča se u Rusanovoj da je s njim dogovoren razlaz, pregovara se s novom osobom, valjda će tada neke stvari bolje funkcionirati. Barem se nadamo!

Linker
23. rujan 2024 06:23