StoryEditor
 Screenshot: NDR
ZABRINJAVAJUĆA SITUACIJA

NOVI NASTAVAK ŽIVOTNE DRAME BIVŠEG HRVATSKOG REPREZENTATIVCA Ivan Klasnić zabrinuo porukom: 'Nitko mi iz obitelji više ne može pomoći'

Autor: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2018. 00:08

Nastavlja se velika bitka bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Klasnića, kako sa zdravljem tako i s pravdom koju rješava preko sudskog spora.

Naime, proslavljeni napadač tuži doktora svog bivšeg kluba Werdera iz Bremena zbog pogrešaka pri tretmanu bolesti bubrega koje su ga i dovele u ovu zabrinjavajuću situaciju.

Svašta je Ivan prošao otkako su se 2002. godine pojavili njegovi zdravstveni problemi, ali tada nije dobio nikakav poseban i potreban tretman. Tri godine kasnije, preciznije u studenom 2005., njegovi su problemi oko bubrega rasli i testiranja su pokazivala jako loše rezultate. Otprilike godinu dana kasnije, bubrezi su otkazali i transplantacija je bila neizbježna, a do danas je prošao već tri.

Ona posljednja iz prošle godine i dalje daje rezultate, ali pitanje je koliko će to trajati.

"Samo zvijezde imaju odgovor na to pitanje", rekao je 38-godišnji Klasnić u razgovoru s njemačkim novinarima ovog petka, a potom upozorio i na problem koji bi se mogao pojaviti prilikom traženja novog donora.

"Nitko mi iz obitelji više ne može pomoći", dodao je Ivan.

 

Bivši Vatreni je, podsjetimo, prvo dobio novi organ od majke, no njegovo je tijelo to odbacilo, da bi zatim kasnije prihvatilo onaj očev. U rujnu 2016. i taj je bubreg otkazao, a treća transplantacija obavljena je 2017. godine u zagrebačkoj bolnici Merkur. Već se tada znalo da će njegovo tijelo zbog nastalih antitijela teško prihvatiti novi bubreg iz obitelji.

Nijemci su dodatno istaknuli zašto je ta njegova poruka posebno zabrinjavajuća. Naime, u njihovoj državi u posljednjih 20 godina broj donora organa nije nikad bio niži te se radi o brojci od njih 10 na milijun stanovnika.

U prvostupanjskom postupku liječnik Werdera Götz Dimanski i pripravnica Manju Guha proglašeni su krivima i moraju platiti 100 tisuća eura, a uz to su prisiljeni snositi i sve troškove Klasnićevog liječenja.

Sada pak slijedi potvrda i konačna odluka koju bi trebao donijeti Viši regionalni sud u Bremenu, a prema njemačkim medijima sudac je predložio nagodbu s iznosom oko tri milijuna eura.

Linker
17. lipanj 2020 23:43