CROPIX
'OČEKUJEM PUNO VIŠE'

NOVI POČETAK DINAMOVA POJAČANJA NAKON NEUGODNIH OPTUŽBI Nije mi uopće bitno na kojem mjestu igram! Puno sam napredovao i želim biti važan igrač Dinama

IYAYI ATIEMWEN Nigerijski veznjak Dinama na pripremama u Moravskim Toplicama s optimizmom gleda na sljedeću sezonu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. lipanj 2019. 13:02

Po onome što smo dosad vidjeli na treninzima i u onoj jedinoj utakmici protiv Olimpije, ne može se zaključiti hoće li Dinamo u Iyayiju Atiemwenu imati pojačanje iz svojih redova u novoj sezoni. On je jedan od onih od kojih se to očekuje, na kojima i Bjelica temelji ambicije momčadi, no zasad se i nije imao gdje posebno istaknuti. No, ono što sigurno možemo reći jest da se on se malo promijenio. Stalno se smije, druži se sa suigračima i uživa u njihovim zezancijama, na početku je bio samozatajniji, malo po strani.

- Super su mi suigrači, svi, stalno se šale. A posebno on - pokazao je, naravno uz osmijeh, na Petra Stojanovića.

Vrućina ne smeta

Iza njega je šest teških mjeseci, ne samo nogometno već i privatno. Znamo da je imao problema s nekim djevojkama, povlačile su neke afere po medijima, na kraju je sve to ostavio iza sebe.

- Osjećam se odlično, meni ne smeta ni ova vrućina, dapače, odgovara mi, ha-ha. Sve je savršeno, kako i treba biti - priča nam nakon ručka u Moravskim Toplicama, između još dva zahtjevna treninga ne skidajući taj osmijeh s lica.

Dakle, došao je u Dinamo kao tada najbolji igrač lige, no u Maksimiru dosad nije ostavio posebno dubok trag. Zabio je tek jedan pogodak, Osijeku, nije se uspio izboriti za standardno mjesto u momčadi.

- To je nogomet, ne ide sve uvijek sve kako želiš. Ali, ne mogu se požaliti, meni je u Dinamu uistinu dobro. Istina, kad sam dolazio u Dinamo, želio sam više igrati, ali svjestan sam da je ovdje puno dobrih igrača i izazova, pa ukupno gledajući moram biti zadovoljan.

Zagreb,  220619. 
Igraliste Hitrec Kacijan.
Prijateljska utakmica izmedju Dinama i Olimpije.
Na fotografiji: Iyayi Atiemwen.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Najviše ga, zasad, pamtimo po onom promašaju u Lisabonu, promašio je zicer i Dinamo je tada definitivno ispao iz Europe.

- Naravno da se sjećam toga promašaja, slažem se, bio je to velik promašaj. No, takav je nogomet, ne može sve biti bajno. Kroz pogreške se uči i ispravlja, čak i iz takvih promašaja mogu se izvući pouke.

Podići će palac gore kad ga pitamo osjeća li da je sad bolji igrač nego je bio prije dolaska u Maksimir.

- Sigurno sam bolji, u Dinamu sam već sad puno napredovao. U svakom pogledu, fizički, tehnički. Radim s odličnim trenerima, okružen sam sjajnim suigračima i logično je da svakog dana napredujem, svakim treningom sam sve bolji igrač.

Znamo kakva su Dinamova očekivanja od njega, da bude pojačanje, da se ravnopravno nametne treneru Bjelicu i za najjače utakmice. A kakva su njegova očekivanja od njega samoga i od momčadi u novoj sezoni?

- Očekujem više, puno više. I od sebe i od momčadi. Proljetos sam tek počeo, trebalo mi je neko vrijeme za prilagodbu pa možda i mogu shvatiti da nisam pokazao što mogu. Ali ove sezone želim više. Treniram naporno, hoće se dokazati, da bude dobro i meni i momčadi. Vjerujem da ću dobiti puno više šansi i igrati važnu ulogu u Dinamu. Ali to prvenstveno ovisi o meni, ja se na terenu moram izboriti za minutažu svojim igrama. A što se Dinama tiče, opet je cilj biti bolji nego prošle sezone, napraviti još veći rezultat. Ako možemo do Lige prvaka, to moramo iskoristiti.

Velika Gorica, 170319.
Gradski stadion.
Nogometna utakmica 25. kola 1. HNL izmedju HNK Gorica i GNK Dinamo.
Na fotografiji: Musa Muhammed, Atiemwen.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Njegova je prednost pred nekim suigračima što je polivalentan. Desno, lijevo, u sredini, čak i u špici. Gdje se on najbolje snalazi, gdje se najbolje osjeća?

- Svaka pozicija mi je dobra, nije bitno gdje igram, samo da sam u prvih 11, to je najvažnije. Ipak, kad bih mogao birati, najbolje mi je na lijevoj strani. Znate, desna noga, lijeva strana, ha-ha.

Priče nisu važne

Priča li s trenerom Bjelicom, što mu on kaže, što traži od njega, daje li mu kakve savjete?

- Nije bitno što pričamo i što mi savjetuje, važno je da zna motivirati, sve nas, daje nam dodatnu snagu.

Šerif ili Saburtalo bit će prvi Dinamovi protivnici na putu do Lige prvaka, što zna o njima, je li se negdje već susretao s nekim od njih?

- Ne mogu vam puno reći o ta dva kluba, osim da smo bolji i od jednih i od drugih i da moramo pobijediti s kim god igrali. Naravno, to trebamo pokazati na terenu, a ne pričanjem u medijima.

Kad ga pitamo je l’ se uvjerio u snagu Dinama i je li ovo najbolji klub u njegovoj dosadašnjoj karijeri, odgovara kratko:

- Definitivno jest!

Samo Dinamo u glavi

Iz Velike Gorice preselio se u Zagreb, kaže da je zavolio glavni grad.

- Lijepo mi je u Zagrebu, iako ne izlazim puno, volim svoju privatnost. Baš mi je lijepo.

Razmišlja li Atiemwen o idućem koraku, o iskoraku iz Dinama, gdje bi volio igrati u budućnosti? Na to je pitanje pogledao prema gore.

- To će Bog odrediti. A moje ambicije sad su čvrsto vezane uz Dinamo, fokusiran sam na to da budem što spremniji i da što više igram iduće sezone, da budem važan igrač u Dinamu. A o budućnosti i ambicijama ćemo pričati kad dođe vrijeme, nije još trenutak.

Toliko od Atiemwena. Nije rječit tip, nije za velike razgovore i najave. Onda će valjda progovoriti na terenu, to svi čekaju. Svi u Dinamu vjeruju da može bolje od onoga što je pokazao proteklog proljeća.

Linker
09. svibanj 2024 00:55