Boris Kovacev / Hanza Media / Hanza Media
PIŠE DAVORIN OLIVARI

NOVO LICE DINAMOVOG GLAVNOG ČOVJEKA Nekada je trenere mijenjao po kratkom postupku, ali danas nudi nešto sasvim novo

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. studeni 2016. 11:15

Zdravko Mamić posjetio je Ivajla Peteva poslije utakmice u trenerskoj svlačionici i dao mu potporu. Stvar je jasna: klub stoji iza Peteva, bugarskom se stručnjaku ne sapuna daska i on će sigurno voditi momčad kako na zimske pripreme tako i u proljetnom dijelu sezone.

Bez obzira na to što se dogodilo do kraja ove polusezone, bez obzira na to koliki bio zaostatak za Rijekom. Ligu prvaka, logično, ne razmatramo jer bi - s obzirom na to kako Dinamo danas izgleda - to bila poprilično groteskna zadaća.

Sjećamo se mnogih prijašnjih godina, Zdravko Mamić bi nakon ovakvih igara i rezultata svojim izjavama ali i govorom tijela dao naslutiti da trener “neće još dugo”. A bogme je znao trenere smijeniti po kratkom postupku, odmah nakon utakmica koje su imale izgled one od petka.

Savo Prelevic / CROPIX
Savo Prelevic / CROPIX / CROPIX

Istina, Mamić više nije službeno u Dinamu, ali sasvim je jasno da je njegova neslužbena “savjetnička riječ” jača od svih službenih koje bi mogle doći iz klupskih prostorija. Savjetnik je tih prošlih godina znao biti i teret trenerima, ponekad je bio i remetilački faktor, ali ovog je puta podržavši Peteva postao smirujući faktor, svima je dao do znanja da je trener čvrsto u svojoj stolici i da se u njega vjeruje.

Tako zapravo i treba biti. Petev definitivno ni blizu nije glavni krivac što Modri danas tako slabo izgledaju, što igra ne nudi nikakav optimizam, nego zapravo neku očajnu sliku. Zatekao je posve rasklimanu momčad, bez samopouzdanja, psihološki ranjivu, gotovo neprepoznatljivu. Današnji Dinamo izgleda kao neka šala, vic, a ne kao jedanaesterostruki uzastopni prvak države.

Ivajlo Petev
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Naravno da je teško u ovom trenutku nuditi bilo kakvi optimizam kad je u pitanju Dinamo, ali ipak imamo osjećaj da od ovoga gore ne može. Momčad je sad dodirnula dno, dakle može se samo uzdići. Pitanje je, naravno, koliko će se to moći do zimske stanke, što bi na kraju, kad je prvenstvo u pitanju, moglo biti presudno.

Linker
18. svibanj 2024 14:52