REUTERS/Rebecca Naden
PRIKUPILI NOVAC I NASTAVILI POTRAGU

OBITELJ NESTALOG ARGENTINCA NE ODUSTAJE! OVO BI MOGLO PREOKRENUTI SLUČAJ U potragu uključena i podmornica: 'Postoje dobre šanse da ga pronađemo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2019. 10:46

Obitelj tragično nestalog argentinskog nogometaša Emiliana Sale nije odustala od potrage za svojim sinom i bratom i pokušava na sve načine pronaći nestali avion - kazao je Amerikanac David Mearns, inače morski biolog i specijalist u traženju olupina.

Podsjećamo, Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura pa je otišao u Nantes pozdraviti se s igračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine. Na povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara i otad mu nema ni traga.

Iako je službeno potraga bila prekinuta, obitelj je uz pomoć nogometnih zvijezda poput Kyliana Mbappea, N’Gola Kantea, Corentina Tolissa, Ilkaya Gundogana i drugih uspjela prikupiti 300 tisuća eura i zatim unajmili Davida Mearnsa da pronađe nestali avion.

Screenshot: Instagram

- U ovakvim slučajevima nikada nema garancije, ali postoje dobre šanse da ga pronađemo. Problem u čitavoj priči je što je to jako mali avion, a područje koje se pretražuje je veliko i ima velik prob drugih olupina. Ali, obitelj je odlučna i nećemo odustati - poručio je Mearns. U 'novu' je potragu uključen i poseban brod s najsuvremenijom tehnologijom te mala podmornica.

Screenshot: FC Nantes

Također valja istaknuti kako je Mearns zajedno s obitelji nestalog nogometaša sjeo u avion i preletio područje iznad kanala za koje se vjeruje da je mjesto nestanka aviona.

- Ako pronađemo avion, prepustit ćemo sve policiji.

Linker
04. svibanj 2024 02:36