FILIPPO MONTEFORTE AFP
VELIKE UŠTEDE

OBJAVLJENO JE KOLIKO ĆE BARCELONA UŠTEDJETI Već samo nogometaši jamče za sve ostale, a kad se dodaju košarkaši i rukometaši, brojka je ogromna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2020. 00:32

Ponedjeljak je donio konačan odgovor na pitanje koliko će plaća za sve igrače Barcelone, radilo se o nogometu, rukometu, košarci ili hokeju na travi, biti manja. Svojevrsna varijanta španjolskog kriznog zakona ERTE protiv koje su bili mnogi klubovi Primere, u katalonskom je slučaju ipak usvojena. To znači da će Barca u sljedećim mjesecima imati čak 72 posto manju plaću.

Financijski magovi već su izračunali da će kompletno sportsko društvo okupljeno pod isti grb samo od rezanja plaća nogometašima na mjesečnoj bazi uštedjeti 14 milijuna eura. Kada se tome pribroje ostali klubovi poput rukometnog i košarkaškog, ušteda se penje do okruglih 20 milijuna eura na mjesečnoj bazi.

Potvrdu o tome da se nogometašima smanjuje plaća dao je Leo Messi, ponajbolji igrač svijeta:

- Mnogo toga je rečeno o momčadi Barcelone i plaćama igrača za vrijeme posljenjih događaja. Želio bih razjasniti jednu stvar, a to je da je naša volja otpočetka bila da nam se smanji plaća jer razumijemo situaciju i problem u kojem se svi nalazimo. Uvijek smo bili prvi koji su pomogli klubu kada je to zatraženo od nas - napisao je Messi.

Ideju o smanjenju podržao je i kapetan košarkaške momčadi, nekadašnji hrvatski reprezentativac Ante Tomić.

- Nije herojski čin ako puno zarađuješ, a odrekneš se dijela plaće. Mi sada moramo biti veći no što je to Barcelona - među ostalim je naveo dubrovački košarkaš.

Linker
26. travanj 2024 19:16