OSTANAK U ZAGREBU

Obrat s argentinskim braničem: Ibanez ostaje i potpisuje novi ugovor!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. prosinac 2012. 10:06

Luis Ibanez, kako sad stvari stoje, potpisat će novi jednogodišnji ugovor s Dinamom, do ljeta 2014. godine! To je vijest koja je jučer iscurila iz Maksimira. Znate da Dinamovom Argentincu ugovor s Modrima istječe u ljeto 2013. godine, pa se zakotrljala priča da bi uskoro mogao otići kao slobodan igrač.

Imao je ponuda ove zime, prije dva dana u Zagrebu boravili su predstavnici ukrajinskog prvoligaša Karpatija, te jednog turskog kluba, ali su se praznih ruku vratili kući jer Modri ne žele prodati Ibaneza za sitnu odštetu.

Sportski direktor Zoran Mamić je najavio:

- Mi želimo da Ibanez potpiše novi ugovor, u suprotnom će sjediti na tribini.

Ibanez nije pošto-poto želio otići iz Dinama, ali je bio nezadovoljan cifrom koju mu je ponudio Dinamo za potpis novog ugovora. Jučer su se obje strane približile cifri tog novog ugovora, Zdravko Mamić je malo popustio i podigao cijenu, Ibanez je spustio, i eto, našli su se negdje 'na sredini’.

Da se krivo ne shvati, ne radi se o stotinama tisuća eura razlike, nego o desetak tisuća. Ibanez je po neslužbenim informacijama dosad zarađivao oko 300.000 eura godišnje, sad bi ta cifra mogla iznositi oko 350.000 tisuća.

- U stalnom smo kontaktu s izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem i jučer smo se približili cilju, potpisivanju novog ugovora s Dinamom - kazao nam je Ibanezov savjetnik i budući punac Darko Alegić.

Ibanez vrlo dobro kotira kod trenera Krune Jurčića i proljeće će sigurno provesti na lijevom boku, vjerojatno će sljedeće sezone igrati kvalifikacije Lige prvaka, a onda možda poput Badelja zgotoviti transfer u kojem će i Dinamo zaraditi odgovarajući novac.

S druge strane, ostanak Ibaneza zaustavlja potragu za lijevim bočnim, uz njega tu je još Josip Pivarić. Ovim potpisom, koji bi trebao uslijediti prije modrog puta u Brazil, smanjile su se šanse Hrvoja Čale za mogući povratak u Maksimir.

Linker
21. rujan 2024 07:53