CROPIX
POKAZAO BIVŠIMA

ODBAČENI DINAMOVAC BRILJIRA U NOVOM KLUBU Legenda bosanskog nogometa nimalo ne dvoji i želi otkupiti ugovor od Modrih!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. svibanj 2017. 12:23

Po informacijama iz pouzdanih izvora, turski Alanyaspor želi kupiti Juniora Fernandesa, a Dinamo bi od tog transfera trebao zaraditi oko 2 milijuna eura!

Kao što je poznato, trener Petev je otpisao Čileanca koji je u zimskom prijelaznom roku posuđen Alanyasporu. U Turskoj se pokazao jako dobrim, dapače, jednim od glavnih igrača tog kluba, postao je pravo pojačanje. To govori i statistika.


Junior Fernandes GOAL HD - Basaksehir 2-1...

Za Alanyaspor je odigrao deset utakmica u prvenstvu, zabio je pet pogodaka i dva puta asistirao! Fernandes je zabijao Genclerbirligiju, Adanasporu, Basaksehiru, Fenerbahčeu i Gazientepsporu, a te dvije asistencije upisao je protiv Kasimpase i Fenerbahčea. U svih deset utakmica bio je član udarne jedanaestorice i bez njega Safet Sušić više ne može zamisliti momčad.

To je svakako jako dobra vijest za maksimirski klub, jer će Fernandes, kako sada stvari stoje, postati jedan od rijetkih stranaca na kojima će Dinamo očito zaraditi. Ugovor Fernandesa s Modrima ističe u ljeto 2018. godine, pa ako ga Alanyaspor ne bi kupio, na ljeto bi se vratio u Dinamu, gdje bi mu onda morali još godinu dana po slovu ugovora isplatiti jednogodišnju gažu od 900.000 eura.

Junior bi Tursku

Kako saznajemo iz domaćih i turskih izvora, posao još nije finiširan, ali sama činjenica da Alanyapsor želi Fernandesa je naznaka da bi ovog ljeta mogao biti i završen. Ipak, saznajemo da Dinamo ima i ‘plan B’, ukoliko iz nekih razloga propadne transfer u Alanyaspor. U tom slučaju opet bi se išlo na traženje novog kluba koji bi bio voljan posuditi Fernandesa. U Maksimiru očito više ne računaju na njega. Iz izvora bliskih Junioru saznajemo da on ne bi imao ništa protiv ostanka u Alanyasporu gdje se odlično osjeća i gdje je u kratkom vremenu postao ljubimac navijača.


Gol de Junior Fernandes - Alanyaspor 3-0...

Inače, Fernandes je prije odlaska u Tursku za Dinamo u 18 HNL utakmica zabio pet pogodaka, posljednju utakmicu za Modre odigrao je protiv Hajduka u Splitu. Svakako treba napomenuti da je on igrač kojem Dinamo mora napisati zahvalnicu jer je bio ključni igrač pri plasmanu u Ligu prvaka. Ako niste zaboravili, zabio je izjednačujuči pogodak protiv Salzburga u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka tri minute prije kraja, a onda u produžetku gurnuo fenomenalnu asistenciju za Soudanija koji je sve riješio.

Linker
03. svibanj 2024 16:34