Nenad Dugi / Cropix
HALILHODŽIĆ

Odbio Alžir, želi u Francusku

Još uvijek imam loša sjećanja na iskustvo u Obali Bjelokosti. Pobijediš u svakoj utakmici, sve funkcionira dobro, a onda nakon prvog poraza dobiješ otkaz - objasnio je Halilhodžić
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 08. lipanj 2011. 17:09

Donedavni trener nogometaša Dinama Vahid Halilhodžić još je jednom potvrdio svoju želju za povratkom u Francusku gdje je dosad vodio Beauvais, Lille, Rennes i PSG...

Već se danima spominje da je za Halilhodžića zainteresiran Valenciennes koji je u potrazi za trenerom nakon odlaska Philippea Montaniera u Real Sociedad, ali bosansko-hercegovački stručnjak tvrdi da ima i drugih kontakata.

- Moj je prioritet povratak u Francusku. Tu je Valenciennes, ali imam još kontakata s klubovima iz prve lige - izjavio je Halilhodžić za L'Equipe koji nagađa da bi zainteresiran mogao biti čak i Lyon.

Halilhodžića je nazvao i predsjednik Alžirskog nogometnog saveza Mohamed Raouraoua koji je u potrazi za novom izbornikom, ali 59-godišnji strateg nije previše uzbuđen zbog toga.

- Još uvijek imam loša sjećanja na iskustvo u Obali Bjelokosti. Pobijediš u svakoj utakmici, sve funkcionira dobro, a onda nakon prvog poraza dobiješ otkaz - objasnio je Halilhodžić kojeg su Bjelokošćani otpustili upravo nakon poraza od Alžira u četvrtfinalu lanjskog Afričkog kupa nacija.

Linker
22. rujan 2024 14:16