Goran Mehkek / CROPIX
VEĆ SE PRIKLJUČIO PRIPREMAMA

ODBJEGLI VELIKI TALENT POZIRAO U DRUŠTVU VATRENOG! JE LI OTKRIO NOVI KLUB? Njegova mama tvrdi kako je nakon poziva Reala krenuo teror iz Maksimira

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. srpanj 2019. 17:29

Sjećate li se Ajdina Hasića, odbjeglog dinamovca čiji je slučaj uzburkao vode na Maksimiru?

Ovaj 17-godišnjak danas je ponovno osvanuo u medijima, prije svega turskima koji tvrde da se Hasić priključio pripremama njihovog velikana Bešiktaša. Iako ne postoje informacije o tome da je službeno potpisao za 'crno-bijele', dio tamošnjih portala tvrdi da će to napraviti u listopadu kada postane punoljetan.

U prilog ovoj priče ide i fotografija koju je Bešiktaš objavio na svom službenom Instagram profilu, a na njoj možemo vidjeti Hasića koji se smjestio odmah iza hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide.

Bešiktaš Instagram

Podsjetimo, 17-godišnji talent napustio je Modre u nevjerojatnim okolnostima. Hasića je ugovor s Dinamom vezao do 2021. godine, a u jednom trenutku predložen mu je novi, bolji, tako su barem tvrdili u Maksimiru. Taj ugovor trebao je potpisati Ajdinov otac jer mladi nogometaš još nije punoljetan. Da bi novi ugovor bio potpisan trebalo je raskinuti stari, a s obzirom na to da Ajdinov otac živi u BiH, pa da ga zbog jednog potpisa ne dovlače u Zagreb, poslana su mu s Dinamove strane potpisana dva ugovora, onaj o raskidu i onaj novi. No, otac je potpisao samo onaj o - raskidu, opisali su još krajem prošle godine situaciju iz hrvatskog prvaka.

Obitelj je imala svoju verziju priče

- Istina je ta da nakon što smo raskinuli ugovor s Dinamom, iz kluba su nam nekoliko dana kasnije javili da je Real Madrid pokazao interes za Ajdina i da bismo trebali doći u klub da pričamo o tome. Mi smo to odbili jer s Dinamom smo prethodno raskinuli ugovor i tada nakon toga počinje teror i napad Dinama prema našoj obitelji. Mi kao obitelj nismo vjerovali da će nam Dinamo nakon raskida raditi takve stvari. Zato smo nakon svih ovih događanja angažirali advokata Radića iz Splita da nam pruži pravnu pomoć. Više stvari nam je smetalo, ali najveća stvar koja nam je smetala jest ta da se nama stalno sugeriralo da Ajdin potpiše menadžerski ugovor s ljudima bliskim Zdravku Mamiću, govoreći nam neprestano da će Ajdin imati kompletnu zaštitu i brigu u Dinamu ako pristanemo potpisati za dotične menadžere. Mi na to nismo htjeli pristati i to je jedan od osnovnih razloga zbog čega smo otišli iz Dinama. Dakako, uz činjenicu da u klubu nisu u vjerovali u naše dijete kao igrača - ispričala je za Sportske novosti obiteljsku stranu priče još u studenom Sazbera Hasić, majka mladog BiH talenta.

Dinamo je zbog ovog slučaja prijavio Hasiće DORH-u, ali je zahtjev hrvatskog prvaka bio odbačen.

Linker
24. travanj 2024 02:52