Foto: Goran Mehkek / CROPIX
REAKCIJE SU OTKRILE SVE

ODUŠEVLJENJE U SVEČANOJ LOŽI NAKON MODRE RAPSODIJE, BIVŠI DINAMOVAC NAJAVIO POVIJESNI USPJEH 'S ovakvom igrom će sigurno dočekati proljeće'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. rujan 2018. 09:50

Bila je to rapsodija u plavom, jedna od najljepših Dinamovih nogometnih večeri posljednjih godina! Sve, ali baš sve bilo je gotovo savršeno, od taktičkog postavljanja igre trenera Plavih Nenada Bjelice, do realizacije zamišljenoga u izvedbi njegovih igrača, uz neizmjernu pomoć fantastičnih navijača!

Kraj utakmice dočekan je uz purgersku verziju hita Mladena Grdovića, s refrenom "Za Dinamo dao bih sve", a nakon dvoboja ispod zapada se orilo "Za ona dobra stara vremena"! Fenerbahče je doslovno pregažen i odbačen uz jarak pokraj ceste, osmijeh na licima tisuća veselih dinamovaca govorio je više od riječi...

U svečanoj loži utakmicu je gledao i donedavni Dinamov topnik, Alžirac Soudani. Liječi ozljedu, njegov klub Nottingham Forest dopustio mu je da se oporavlja u Zagrebu. I nije krio oduševljenje...

- Ovo je fenomenalno, fantastično, nemam riječi! Ma sve je bilo super - Dinamova igra, ozračje na stadionu, sve je bilo vrhunski i za pet! Dinamo me oduševio, s ovakvom igrom plavi će sigurno dočekati proljeće u Europi - rekao je Soudani, koji je nakratko popričao i s bivšim Disciplinskim sucem HNS-a, Sašom Pavličićem Bekićem.

Predrag Jurišić

U prošlosti su imali prijepora, no sad je sve izglađeno...

- Zaboravili smo što je bilo, obojica smo veliki dinamovci i najvažnije je da smo svi sretni! Ovo je bila briljantna večer, Bjelica je postavio izvanrednu taktiku, igrači su odigrali na visokoj razini, sve je to prepoznala sjajno raspoložena publika i u takvoj simbiozi tribina i travnjaka, Turci nisu imali baš nikakvu šansu. Svi su naši igrači zavrijedili pohvale, a najviše mi se svidio Olmo, njegova je igra za nogometne sladokusce, njegov dodir lopte je poseban... Šunjić je također odigrao veliku utakmicu, baš kao i Gavranović i Hajrović. Ma svi su bili izvrsni! Ovakav Dinamo ne samo da može dočekati europsko proljeće, nego bi trebao doći barem do četvrtfinala - kaže Pavličić Bekić.

A bivši nogometaš Dinama i Fenerbahčea, Stjepan Tomas, u četvrtak je ugostio predstavnike turskog kluba, prošetao je s njima zagrebačkim ulicama i pokazao im ljepote našega grada. Nakon utakmice je rekao:

- Dinamo je bio fantastičan, bila je ovo jedna od najboljih utakmica Plavih koju sam gledao! Plavi su izvanredno stajali u defenzivnom bloku i u začetku su zaustavljali sve pokušaje gostiju. A kad bi uzeli loptu, odmah su širili krila i okomito napadali. Bili su i sjajni u realizaciji, znali su iskoristiti svoje prilike, koje su stigle iz taktički disciplinirane i vrlo pametne igre - govorio je Tomas i dodao:

- Fenerbahče nikad lošiji! Nije turski klub u dobroj situaciji i izgubi li protiv Bešiktaša, ne vjerujem da će Phillip Cocu preživjeti na trenerskoj klupi. Razočarali su me, ali sve te Fenerove slabosti nimalo ne umanjuju Dinamovu pobjedu, plavi su "masakrirali" tursku momčad i u svakom su trenutku bili dominantni. Ozračje na tribinama bilo je fenomenalno, Dinamo je imao potporu navijača kakvu samo poželjeti može, nosili su navijači plave do velike pobjede. I ovakvom igrom, u ovakvome ozračju, napokon se može dosanjati i taj višedesetljetni san o prezimljavanju u Europi - smatra Tomas, koji se danas bavi menadžerskim poslom.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 20:07