Screenshot
NIJE DOBRO

OGORČENI HALILHODŽIĆ JE JAPANCIMA ODLUČIO OČITATI LEKCIJU! Vaha tuži Japance za bizaran iznos: 'Ovo radimo samo zbog časti, a čast nema cijenu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. svibanj 2018. 21:31

Vahid Halilhodžić odlučio je podignuti tužbu protiv Japanskog nogometnog saveza i njegovog predsjednika Kozija Tashime dva mjeseca nakon što je dobio otkaz na mjestu izbornika japanske reprezentacije.

Epilog je to trogodišnje Vahine avanture u Japanu, kojoj je malo tko mogao predvidjeti takav ružan kraj. Očekivalo se, naime, da će Vaha povesti Japan na Svjetsko prvenstvo nakon što je sa svojim igračima izborio nastup u Rusiji, a onda je stigla iznenađujuća vijest - izbornik je smijenjen i to zbog 'manjka komunikacije između njega i igrača'.

Odluka je strašno pogodila Vahu, na oproštajnoj konferenciji je čak i pustio suzu, zajedno sa svojim prevoditeljem, a sad je odlučio otići i korak dalje - tužit će Japance i to za simboličan iznos od 1 jena! Protuvrijednosti je 0,007 eura, ili 0,05 kune.

Tužbu je medijima danas objasnio Vahin odvjetnik Lionel Vincent.

"Ovo radimo samo zbog časti, a čast nema cijenu! Razlog zbog kojeg je došlo do otkaza nama i dalje nije jasan. Što znači to da je bilo manjka komunikacije između izbornika i igrača?", pita se Vincent i objašnjava kako je cijeli slučaj naštetio ugledu slavnog trenera te da predsjednik japanskog saveza Kozi Tashime nije prilikom smjene poštovao pravila vlastite organizacije.

"Mi smo suočeni sa velikom organizacijom, i zato je iznenađujuće za vidjeti da predsjednik vuče poteze na svoju ruku, bez ikakvog držanja pravila Saveza, koja bi zapravo on sam trebao štititi. Savez bi trebao skupiti hrabrosti, biti pošten i reći - možda smo napravili neke greške, evo koje su to greške...", objasnio je Vahin odvjetnik.

Linker
02. svibanj 2024 01:37