Nikola Vilic / CROPIX
VELIK ZALOGAJ

OGROMNI IZAZOVI ZA HAJDUK NA PUTU DO GRUPNE FAZE EUROSPKE LIGE Nikad teže kvalifikacije: Evo mogućih protivnika koji čekaju Bijele u pretkolima

Piše: Frane VulasObjavljeno: 27. svibanj 2018. 12:31

Zbog promjena formata kvalifikacija Hajduka od ove sezone čeka još teži put na putu prema potencijalnom plasmanu u skupinu Europske lige, prenosi Slobodna Dalmacija.

“Bijelima” će u ždrijebu još više prijetiti brojni europski velikani poput Seville, Zenita, Bešiktaša s kojima se mogu susresti ne samo u posljednjem četvrtom pretkolu (playoffu), nego i već u trećem.

Kao trećeplasirana momčad HT Prve lige i finalist kupa Hajduk će u europsku avanturu krenuti iz drugog pretkola, za razliku od drugoplasirane Rijeke koja starta iz trećeg (četvrti Osijek kreće od prvog).

Pula, 090518.
Nogometna utakmica izmedju Istre 1961 i Hajduka na stadionu Aldo Drosina.
Na fotografiji:Ahmed Sais Said 0:3.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

“Bijeli” bi prema neslužbenim informacijama u drugom pretkolu trebali biti nositelji. Prođu li dalje, već u trećem, pa potom i playoffu, bit će vjerojatno nenositelji i prijete im zvučni, teški protivnici. Za razliku od prethodnih sezona morat će, ne bude li sreće u ždrijebu, izbaciti dva “teškaša” da bi ušli u skupinu.

Razlog promjene u odnosu na ranije sezone, kada je Hajduk najteže protivnike uglavnom dobijao tek u playoffu, je promjena formata kvalifikacija zbog koje će Bijelima i drugim hrvatskim klubovima biti još manje otvorena vrata za ulazak u skupine Europske lige i Lige prvaka.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

----------------------------------------------------------------

Mogući protivnici:

Drugo pretkolo

Anorthosis Famagusta, Jagiellonia Bialystok, Dinamo Tbilisi, AIK Stockholm, Gornik Zabrze, Aberdeen, Levski Sofija, Radnički Niš, Spartak Subotica, Glasgow Rangers,

Treće i četvrto pretkolo

Sevilla, Zenit St. Petersburg, Bešiktaš, Gent, Feyenoord, RB Leipzig, Partizan Beograd, Burnley, Atalanta, Bordeaux

----------------------------------------------------------------

Linker
23. svibanj 2024 11:04