AFP
ZADIVIO NIJEMCE

Olić: 'Mnogi su me otpisali, ali mene ništa ne može zaustaviti čak ni ozljede!'

'Mojem je tijelu potreban dan više da bi se regeneriralo, ali ja se na travnjaku i dalje osjećam sjajno'
Piše: ArhivaObjavljeno: 29. studeni 2013. 10:14

Između Ivice Olića i, primjerice, Roberta Lewandowskog , na travnjaku nema nikakve razlike u angažmanu.

Zaključio je to njemački Welt u svojoj priči o hrvatskom napadaču Wolfsburga, primijetivši da i Olić i Lewandowski u prosjeku pretrče desetak kilometara po utakmici.

Olić je jučer u razgovoru za njemačke medije rekao da ne osjeća utjecaj biološkog sata, bez obzira na to što će sljedećeg ljeta napuniti 35 godina.

‘Ništa me ne zaustavlja’

- Mojem je tijelu potreban dan više da bi se regeneriralo, ali ja se na travnjaku i dalje osjećam sjajno. Iako su mi 34 godine, i dalje volim učiti i napredovati. Svaki put kada u momčadi radimo test fizičke spreme, ja sam među prvom trojicom - otkrio je Olić.

Novinare je zadivilo to što je Olić i dalje jedna od ključnih karika hrvatske reprezentacije, a ako ga ne pokose ozljede, to će biti i na SP-u u Brazilu.

- Premda su me mnogi već bili otpisali, sjajan je osjećaj što me reprezentacija i dalje treba. U karijeri me nikada ništa nije moglo zaustaviti pa tako ni ozljede - ustvrdio je.

Njegov će Wolfsburg danas u prvoj utakmici 14. kola Bundeslige dočekati Badeljev i Iličevićev HSV, u kojem je svojedobno igrao i Olić.

Strast prema golovima

- Tri godine koje sam proveo u Hamburgu bile su moje najbolje godine u životu. Moja supruga i sin i dalje su veliki navijači HSV-a. Ako im zabijem, neću slaviti gol, iako bih doista volio zabiti. A najviše od svega bih volio da pobijedimo - kaže.

Welt zaključuje da su “Olićeve mogućnosti i dalje nevjerojatne”, a fascinira ih i njegova strast prema pogocima koja nije iščeznula.

“Kad postigne gol, i dalje trči preko cijelog terena kao malo dijete”, ističe autor.

Linker
22. rujan 2024 05:34