Srdjan Stevanovic/Getty Images
KONFUZNA SITUACIJA

ON JE JEDINI VATRENI KOJI U OVOM TRENUTKU 'IGRA ZA POLA EUROPE' Trenira u Ukrajini, 'potpisao je' s Turcima, a mogao bi potegnuti i do Engleske

GDJE ĆE IGRATI DOMAGOJ VIDA? Ukrajinci tvrde da bi mogao ostati u Kijevu, trener vratara Bešiktaša uzvraća
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. prosinac 2017. 11:53

Bacite li oko na ukrajinske i turske portale, vijesti o Domagoj Vidu marširaju i jedna drugu demantiraju. Ukrajinski mediji objavili su da Vida, nakon svih dogovora, pa i potpisa predugovora s Bešiktašom, ostaje u kijevskom Dynamu, a pojedini naši izvori uvjeravaju da mu je predsjednik Surkis ponudio novi dugogodišnji ugovor i potom posao sportskog direktora.

Međutim, u isto vrijeme drugi portali iz te države navode kako se Dynamo sprema prijaviti Bešiktaš FIFA-i ukoliko u siječnju preproda Vidu bilo gdje, pa tako i u Everton, o kojem se govori. Navode da Vida ima ugovor s njima do 31. prosinca 2017. i neprihvatljivo im je da Turci već pregovaraju o njegovom daljnjem transferu, a još ga nisu ni kupili. Što je protivno odredbama FIFA-e.

Mitrović ostaje

Posljednjih dana na Bosporu se najviše spekuliralo da Bešiktaš više nije zagrijan za Vidu pa je spreman prihvatiti 10 milijuna eura od Evertona da ga istog časa unovči. Naime, prvaci Turske još su ljetos s hrvatskim reprezentativcem potpisali predugovor po kojem Vida mora platiti odštetu Bešiktašu ako ne dođe u taj klub, a i oni su njemu dužni istu svotu ukoliko se predomisle. To ne vrijedi jedino ostane li u Dynamu.

PIRAEUS, GREECE - NOVEMBER 12:  Domagoj Vida of Croatia looks on during the FIFA 2018 World Cup Qualifier Play-Off: Second Leg between Greece and Croatia at Karaiskakis Stadium on November 12, 2017 in Piraeus, .  (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)
Getty Images

Što je istina? Vida se ovog časa nalazi na odmoru, za Božić bi trebao biti u Hrvatskoj. Na upite gdje će ne odgovara, oko njega se odjednom sjatila gomila ljudi koji bi mu htjeli riješiti neki angažman, i dakako uzeti lovu. Odgovor smo odlučili potražiti kod Marjana Mrmića, trenera golmana u Bešiktašu i reprezentaciji. Kazao je:

- Nagađanja dugo traju, otkako je Domagoj dogovorio i potpisao s nama. Pa se govori hoće li netko otkupiti ugovor, čak su se ovdje u Turskoj pojavile priče da bi ga uzeli Galatasaray ili Fenerbahče. Da će stići kod nas samo u prolazu, a mi ćemo angažirati dva napadača za lovu koju ćemo na njemu zaraditi. Sad je, pak, objavljeno da bi se vratio u Dynamo, odakle je zapravo već otišao. To su sve špekulacije. Mislim da je to gotova stvar što se tiče Bešiktaša, on je dogovorio uvjete s našim klubom i 3. siječnja treba doći na pripreme u Antalyu. Držim da je od toga dana i službeno naš igrač i da ide s nama u proljetni dio sezone - jasan je Mrmić koji je u kontaktu s njim.

- Vida je reprezentativac Hrvatske, pred njim je SP, može birati gdje će igrati. Bešiktaš je veliki klub, golema su ulaganja. Osobno ću samo reći da se nadam da će biti kako sam rekao.

Vida ima 28 godina, zapravo mu je idealan trenutak za potpis najboljeg ugovora. Spominjalo se, neslužbeno, da ga u Bešiktašu čeka plaća od 3,5 milijuna eura godišnje. Matej Mitrović, pak, u svakom slučaju ostaje u Bešiktašu.

- Tako je, on ostaje, odigrao je utakmicu su Ligi prvaka u Leipzigu, igrao je Kup i prvenstvo. Još je mlad, u velikoj konkurenciji trenutačno dobiva na kapaljku minutažu, ali on je budućnost Bešiktaša.

Linker
07. svibanj 2024 06:18