Gorica slavlje
 Vlado Kos / CROPIX / Vlado Kos / CROPIX CROPIX
STRAŠAN IGRAČ

ON JE KOMPLETAN NOGOMETAŠ! 'POLA' EUROPE LOVI HRVATSKOG NAPADAČA Traže ga i u Kini i Americi, a u jednom trenutku u igri je bio i Hajduk

GORICA Tek će se vidjeti koliko će biti zanimljiv zimski prijelazni rok u uspješnom velikogoričkom prvoligašu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. prosinac 2019. 16:25

Kako to obično biva u zimskim i ljetnim pauzama, fokus se s nogometnog terena prebacuje na sve moguće zakulisne igre oko transfera igrača, a informacije oko tijeka poslova u pravilu se strogo kriju, pogotovo kada su ključni ljudi klubova u pitanju.

Takva je otprilike situacija i u Gorici, koja je također spremila ili još sprema listu odlazaka iz kluba, a istovremeno radi na dovođenju nekoliko novih igrača. Sportski direktor Mindaugas Nikoličius i trener Sergej Jakirović još se nisu službeno oglasili, iako se to očekuje svakoga dana, ali jasno je da će se klub pokušati rastati s nekima koji su imali minimalnu minutažu poput Špičića, Ljubisavljevića i možda još ponekog igrača.

To neće značajnije utjecati na izgled, snagu i mogućnosti Jakirovićeve momčadi u nastavku prvenstva, ali je zato od ključnog značaja što će se ponajprije dogoditi s Kristijanom Lovrićem, odnosno hoće li ostati ili otići iz Velike Gorice već ove zime.

Najbolji igrač i strijelac Gorice, koji je u kalendarskoj 2019. postigao okruglih 20 pogodaka, tražen je na mnogim adresama, od Hajduka koji je otvoreno i krenuo u pregovore, do niza inozemnih klubova, europskih, američkih i kineskih. Tako je škotski Celtic čak na pet utakmica slao posebnog čovjeka, koji je snimao 24-godišnjeg Ogulinca, dok su turski Basaksehir i Bešiktaš još prošlog ljeta željeli realizirati posao. Tu se međutim dolazi i do presudne stavke, a to je visina odštetnog zahtjeva Gorice, koja je dosad svim zainteresiranim kupcima bila previsoka.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX CROPIX
Nenad Črnko

Predsjednik Nenad Črnko je još na proljeće ustvrdio “kako bi Lovrić vrijedio najmanje pet milijuna da igra u Dinamu ili Hajduku”, ali poslije odličnih nastupa u novoj sezoni, Črnko sada vjeruje da njegov najbolji strijelac i najbolji asistent 1. HNL zaista i vrijedi toliko. Stoga Gorica i može hrabro ući u licitaciju, svjesna da su cijene na nogometnom tržištu odavno “podivljale”, pa zašto ne pokušati izvući maksimum s tako traženim eksponatom.

Dobra je stvar što Velikogoričani nisu pritisnuti dugovima i financijskim mukama, što ne znači i da im ne treba novac za povećanje proračuna kluba, ali u ovom trenutku nije presudno prodati Lovrića. I sam igrač tvrdi da je spreman ostati u klubu i da mu je golema želja s Goricom izboriti europske utakmice, ali naravno da istovremeno sanja i veliki transfer. U nekom zaključku ove priče, najbolje je reći da vlada velika neizvjesnost oko njegove sudbine.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Kristijan Lovrić

Dobra preporuka

Ako ne Lovrić, tko onda? To je sljedeće pitanje ako se već govori o potencijalnim izlaznim transferima, a odgovor je - Lukasz Zwolinski. Da, upravo bi poljskog centarfora Gorica najradije prodala ove zime, a razlog je mnogo lošija polusezona od očekivane. Četiri ligaška pogotka i pet u Kupu protiv niželigaša Zagorca i Zagreba, učinak su Zwolinskog u onom najvažnijem, ali problem leži u njegovoj nestandardnosti i gubljenju mjesta prvotimca. Početkom sezone sputala ga je ozljeda, ali kasnije se nije nametnuo kako je želio trener Jakirović i nije bi ni blizu razine igara iz prvog dijela prošle sezone. Tada je imao osam prvenstvenih pogodaka na kontu, a on i Atiemwen bili su strah i trepet za sve obrane u ligi. Može li to vrijeme Poljak vratiti, teško je prognozirati, ali dojam je da protiv odlaska ne bi imao ništa protiv.

U utakmici protiv Lokomotive ga je gledao jedan mađarski klub ozbiljno zainteresiran za transfer, ali Gorica je baš tada odigrala najgoru partiju u sezoni i izgubila 0:4, pa se Zwolinski može tek uzdati u dobru preporuku s dva pogotka koja je postigao protiv Slavena Belupa i Intera u dvije posljednje utakmice u 2019. Ako se govori o cijeni, Transfermarkt kaže točno milijun eura, a Gorica sigurno ne bi protestirala...

Linker
19. travanj 2024 20:32