Tullio M. Puglia / Getty Images
PALERMOVO ČUDO

'ON JE NAJVEĆI PROPUST DINAMA, HAJDUKA I RIJEKE' Ubojica u šesnaestercu: Bomber i neviđena klasa koja trpa više i od Gonzala Higuaina

Dinamo i Rijeka nisu ga doživljavali dok je bio u HNL-u, što je prava komedija, smatra trener Intera Samir Toplak
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. studeni 2016. 17:39

“On je pravi Bomber, neviđena klasa. On je prvi sljedeći Palermov veliki transfer.” To su riječi La Gazette dello Sport dan nakon što je Ilija Nestorovski, doduše u još jednom, novom porazu “rossonera”, postigao svoj već sedmi ovosezonski pogodak.

Gol koji ga je prometnuo na šesto mjesto najboljih ‘bombera’ lige, zajedno s Higuainom i Callejonom, a ispred Bacce, Kalinića, Perišića, Mandžukića...

Zabio je Makedonac sedam od deset Palermovih golova (70%), čime je direktno Palermu donio pet od ukupno osvojenih šest bodova (83,3%)! Nije čudo da kontroverzni predsjednik Sicilijanaca Maurizio Zamparini zadovoljno trlja rukama. Jer, tog je momka, kojeg u HNL-u nisu ozbiljno doživljavali, doveo za tričavih pola milijuna eura, a na kraju sezone njegove će noge vrijediti deseterostruko više.

- Kada smo ga ‘stavili na tržište’, između ostaloga nudili Rijeci, Dinamu i Hajduku, naš direktor Laljak bi ga pustio i za 200 tisuća eura - otkriva čovjek koji ga je stvorio, trener Intera Samir Toplak.

No za 26-godišnjaka svi su nalazili mane: em je ‘staromodni’ napadač, koji ne igra u oba pravca, em je prestar...On je, pak, šutio i trpao, skupivši do kraja HNL sezone 25 komada, čime je stao uz bok velikanima, Vlaoviću (29) i Eduardu (34), koji su u HNL-u jedini skupili više pogodaka.

- On je lider, motivator, frajer pun samopouzdanja, fajter koji ne staje. I čovjek kojeg izbjegavaju ozljede. I takvog ga nitko nije vidio, tadašnji sportski direktor Hajduka Goran Vučević kazao je da on nije igrač za Hajduk, pa je umjesto njega uzeo Ohandzu. Sjajnog napadača, ali stalno ozlijeđenog. Istovremeno, Dinamo i Rijeka nisu ga doživljavali. Meni je to iz one, a pogotovo današnje perspektive - komedija! - priča Toplak.

Mnogi ‘stručnjaci’ oko tih klubova govorili su isto: ‘On nije taj kalibar’. No dok Rijeka još i ima napadača koji zabijaju (Bezjak, Gavranović), u Hajduku je Ohandza više na tretmanima nego na treninzima, a u Dinamu je situacija sljedeća: Soudani šest, Fernandes pet (obojica krila), Henriquez i Hodžić, pak, zajedničkim snagama četiri u kombinirano 33 nastupa. A koštao je ‘siću’, pa i da sjedi na klupi ili se ‘kali’ u Lokomotivi.

- Nestorovski je jedan od najvećih propusta naša tri najveća kluba u posljednje vrijeme. U tim bi klubovima zabijao i više nego u Interu, a svi bi oni na njemu masno zaradili - zaključit će Toplak.

Linker
08. svibanj 2024 21:50