Eldar Ćivić (u sredini)
 REUTERS
POJAČANJE ZA VAŽNU POZICIJU

ON JE PRVI IZBOR ROBERTA PROSINEČKOG U REPREZENTACIJI BIH, A SADA BI MOGAO DOĆI NA MAKSIMIR Pregovori su počeli, Dinamo lovi prvo pojačanje

DINAMO Nenad Bjelica traži pojačanje za važnu poziciju u zadnjoj liniji
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. lipanj 2019. 12:38

Znamo, reći ćete, svaki dan pišete neko novo ime, a još nitko nije došao. Istina, ali tako je to u prijelaznom roku, pogotovo na njegovu početku. Neki ulaze u priču, neki iz nje izlaze, sve je to normalno, možda do kraja prijelaznog roka bude još takvih slučaja. Eto, nekidan smo pisali da je ozbiljan “pick” za lijevog beka Španjolac Victor Alvarez iz ruskog Arsenala iz Tule. Prije toga Moubandje i Rafa Soares. Te se opcije zasad nisu ostvarile, ali kao što je rekao i Nenad Bjelica, Dinamo gleda na sve strane i ako ne uhvati jednog, ide u lov na drugog igrača. Pregovara se na više polja, pa tko zagrize.

Povjerenje izbornika

Tako smo jučer od čeških kolega čuli da bi jedan igrač praške Sparte mogao doći u Maksimir. Pritom nije riječ o bivšem zvezdašu Kangi, kojega Modri također žele, već o lijevom beku Eldaru Ćiviću. On je BiH reprezentativac, bek kojemu je Robert Prosinečki dao maksimalno povjerenje, igrao je u zadnje dvije kvalifikacijske utakmice, protiv Finske i Italije, dakle u ovom je trenutku Prosinečkom glavna opcija na toj poziciji. Momak rođen u Tuzli bio je i (do)kapetan u mlađim kategorijama BiH reprezentacije, iz Slobode je 2015. otišao u češki klub Slovacko, a prije dvije godine potpisao je za Spartu.

REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS

Protekle je sezone odigrao 22 utakmica za Spartu u svim natjecanjima. U Pragu vjeruju da bi Ćivića mogli ovoga ljeta unovčiti, a on se pak, pišu češki mediji, nada da bi mogao zaigrati i Ligu prvaka ove jesene. Kao jedan od klubova koji bi ga voljeli dovesti spominje se i slovački prvak Slovan iz Bratislave, ali objektivno, uđe li Dinamo u ozbiljniju priču oko Ćivića, ipak bi imao jače adute nego Slovan, jer Dinamo je u ovom trenu ipak bliži skupinama Lige prvaka ili Europske lige. Češki kolege uvjeravaju nas da je Dinamo već kontaktirao ljude u Sparti i da razgovaraju po kojim bi uvjetima BiH reprezentativac došao u Maksimir. Jedna je od mogućnosti i da Ćivić dođe na jednogodišnju posudbu, uz pravo ili obvezu otkupa idućeg proljeća.

Krpanje pozicije

Koliko se čini, Dinamu se ipak ne žuri previše s odlukom, Bjelica očekuje da će ove sezone Marin Leovac biti zdrav i u pravoj formi, a na njegovu poziciju uvijek može uskočiti Mario Šitum. Dakle, nije hitno, Modri žele dobro, kvalitetno rješenje, a ne brzati samo zato da bi nekoga doveli. Evo, Ćivić je trenutno vrlo zanimljiv (spominjalo ga se i ranije kao moguće rješenje), možda i najzanimljiviji, ali to ne znači da će i doći u Dinamo. Pregovori nisu lagani, Dinamo paralelno gleda još opcija, čeka se najbolja i konačna.

Amir Rrahmani, nije ni to više tajna, trebao bi za koji dan zgotoviti transfer u Belgiju. Standard iz Liegea platit će Dinamu oko 1,6 milijuna eura, s Rrahmanijem u Maksimiru više, praktički, ni ne računaju za novu sezonu.

No ono što je zanimljivo jest da dio belgijskih medija piše da bi Club Brugge mogao preoteti kosovskog reprezentativca Standardu. Međutim, prema informacijama iz Maksimira, Standard je i dalje prvi u utrci za Rrahmanija i on je bliži Liegeu nego Bruggeu. Možda u Maksimiru čekaju i da se taj transfer okonča pa da onda konkretiziraju dovođenje lijevog beka, jer znamo da je i Rrahmani protekle sezone vrlo dobro krpao tu poziciju.

Linker
26. svibanj 2024 13:14