Drena Dion Beljo
 VLADO KOS/CROPIX
BIT ĆE IM PRIJETNJA

On je velika želja Dinama! Htjeli su ga dovesti prije dvije godine, a sada će to biti još teži zadatak

Dinamo prati razvoj mladog napadača Osijeka koji nastupa za pulski sastav u kojem je na posudbi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2021. 08:13

Dion Drena Beljo, 19-godišnji napadač Istre, koji je na posudbi iz Osijeka, jedan od onih mladića koji su već neko vrijeme u Dinamovom fokusu. Nije došao u Maksimir direktno iz Cibalije, iako se pregovaralo s njegovom obitelji i razgovori su bili vrlo ozbiljni, no kako je Dinamo bio neodlučan i u nekom drugom filmu, mladi je Vinkovčanin odabrao Osijek, a ove je sezone otišao na posudbu u Pulu.

I tu mu ide dobro, zabio je četiri gola (tri u HNL-u i jedan u Kupu), dodao tome dvije asistencije i još nekoliko lijepih dodavanja, koja njegovi suigrači nisu pretvorili u golove. U svakom slučaju, opet je skrenuo pažnju na sebe, pa se i u krugovima oko Maksimira može čuti da je stasiti Beljo zanimljiv Dinamu. Međutim, kao igrač Osijeka u ovom trenutku je i teško dostupan, Nenad Bjelica sigurno ga se neće odreći za sitniš, pogotovo ga ne bi darovao Dinamu.

U svakom slučaju, Dinamo će i dalje pratiti Belju, a prvi put imat će ga priliku vidjeti u Maksimiru. Naime, dosad je samo jednom "igrao" protiv Dinama, u Maksimiru je u dresu Osijeka ušao u 90. minuti, pa se taj nastup i ne može ozbiljno računati. Vidjet ćemo u nedjelju kako se snalazi protiv najbolje obrane lige, naravno da bi neki dobar učinak mogao biti svojevrsna viza za Maksimir. Dakako, daleko je to još od realizacije, uopće i od konkretnih razgovora. Beljo će sigurno biti najveća prijetnja Modrima u Maksimiru.

Linker
18. travanj 2024 19:49